Daňová evidence - faktura

• (neregistrovaný)

12. 1. 2012 12:33

Prosím vystavili jsme fakturu v lednu za prosinec. DPH půjde do prosince, ale je vystavená až v lednu jako 2 faktura lednová. Kam ji tedy mám zařadit, dělám daň. evidenci. Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 1. 2012 13:00

Abrcetle

Re: Daňová evidence - faktura
      Na toto téma zde bylo napsáno mnoho a mnoho názorů a často protichůdných. Já zastávám názor, že zaúčtováno by mělo být v tom roce, se kterým předmět fakturace věcně a časově souvisí, v tom roce, v němž vznikla pohledávka jako taková - tudíž 2011. To, s jakým datem se bude účtovat DPH se určuje dle zákona o DPH a nemá s účetnictvím přímou souvislost. Takže já řadím do roku 2011, stejně jako DPH v tomto případě.

• 12. 1. 2012 14:29

tara (neregistrovaný)

z hlediska DPH do 12/2011
      z hklediska daně z příjmu jako pohledávku 2011 a až bude fa proplacena, tak to bude Váš příjem

• 12. 1. 2012 14:36

milouš (neregistrovaný)

Takže ji mám zahrnout do daň. evidence v prosinci i když mi figuruje jako faktura 2012do roku to dám asi interním dokladem - jako pohledávka a DPH odvedu za prosinec.

• 12. 1. 2012 14:49

Abrcetle

Nevím jakým způsobem děláte interní doklady v daňové evidenci, ale budiž.... Myslím si, že byste tu fakturu měl primárně mít jako fakturu roku 2011.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).