Re: Účet 336+342 a jeho stavy
Jednoduše opravte účtování. Nevím jestli máte uzamčeno nebo nemáte uzamčeno, můžete smazat doklad nemůžete smazat doklad ...
Pokud můžete smazat/přepsat původní doklad, já jsem pro, i když tady jistě zazní něco jako že se to nesmí dle zákona, ale on na to stejně nikdo nikdy už nepřijde a pokud tím neovlivňujete nic jiného, pak bych mazala a mazala.
Pokud nejde mazat/přepsat, pak a) doúčtujte rozdíl interním mzdovým dokladem tak, aby vám to sedělo
b) stornujte původní doklad a naúčtujte nový..
Co program to unikát a pak je zde otázka práv, takže Vám více asi nebudu schopná poradit, ledaže bychom měly stejný program :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 1. 2012 12:52
Dobrý den,chtěla bych poradit :
v r.2011 jsem převzala účetnictví před mým nástupem jim účetnictví dělala jiná účetní firma.
Teď na konci roku jsem zjistila po předání rozdíl na účtě 336+342
Učet 336 tzv.odvod OSSZ by měl mýt stejná úhrada z předpisem, ale firma uvedla špatné zaúčtování za mzdy 5/2010 a úhrada je v pořádku a teď nevím jak zaúčtovat rozdíl???To samé je na účtě 342.
Poradí někdo co s tím a jak zaúčtovat?????
Díky MOC všem.