Re: Roční vyúčtování daně s evidencí na
Do 15.2.2012 si požádejte u posledního zaměstnavatele v roce 2011 o provedení ročního zúčtování - podpis na zadní straně růžového Prohlášení poplatníka, které máte založeno u zaměstnavatele. Příjem z podpory se tam neuvádí, nijak se nedaní, je to příjem od daně osvobozený. Možná bude dobré si pro zaměstnavatele jen opatřit potvrzení z ÚP, že jste od 1.11 až dosud v evidenci a nikde jste nepracoval.
Re: Roční vyúčtování daně s evidencí na
Potvrzení o evidenci na úp vůbec neznamená, že dotyčný neměl příjmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 1. 2012 13:01
Dobrý den,
loni jsem byl zaměstnancem od 1.1. do 10.10.2011 u jedné firmy na HPČ, od té doby jsem nezaměstnaný. Od 1.11. dosud jsem evidován na úřadu práce a byla mi přiznaná podpora ve výši 13.528,- Kč. Tuto částku jsem také (za listopad) dostal v polovině prosince 2011. Během roku jsem žádné jiné příjmy neměl.
Jak je to teď s ročním vyúčtováním daně, musí ho za mě provést předchozí zaměstnavatel? Bude se danit příjem z ÚP? Jakým způsobem ho mám zaměstnavateli doložit? Nebo budu muset podat daňové přiznání sám?
Děkuji moc za radu, s pozdravem
Jan Hlava