Re: Přenesení daňové povinnosti-poradíte
Otázkou je, CO mu budete fakturovat. Pokud mu budete fakturovat například jen opracování dřeva, pak rozhodně ne. Musíte se podívat do klasifikace zatřídění prací CZ CPA a pokud práce, které vykonáváte budou spadat do zatřídění pod kódy 41 - 43 a vy budete fakturovat plátci DPH pak ano.
Zde máte odkaz na klasifikaci CZ CPA
http://www.czso.cz/csu/klasifik.nsf/i/ED6CC4C33B628010C12574A400337970/$File/Vysvetlivky.pdf
Sekce F stavební práce strany 137 - 149
Pokud budete fakturovat nějakou práci, která je zde zahrnuta, pak se jedná o přenesení daňové povinnosti.
Re: Přenesení daňové povinnosti-poradíte
Pokud ale ta stavební firma použije např trámy na střechu domu pro firmu - plátce DPH - tak to bude fakturovat pan OSVČ jako přenesení daňové povinnosti tedy bez DPH. Ten kdo si to u něho objedná musí vědět pro koho - plátce-neplátce a musí mu do panu OSVČ sdělit. Ten podle toho pak fakturuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 1. 2012 13:14
Dobrý den,jsem OSVČ a opracovávám dřevo tj, že mi dovezou kmeny stromů a já je na pile opracuji a vytvořím z nich třeba trámy,kůly na plot a pod.Když budu fa plátci DPH, spadám do réžimu přenesení daňové povinnosti? Děkuji.