Re: faktura a přenesená daň.povinnost
Dobrý den,
Cituji:
vystavit daňový doklad
a to do 15 dnů ode dne uskutečnění zdanitelného plnění (§ 26 zákona o DPH) se všemi náležitostmi běžného daňového dokladu podle § 28 odst. 2 zákona o DPH (včetně sazby daně), ovšem s výjimkou výše daně. Na místo toho na vystaveném daňovém dokladu musí uvést sdělení, že výši daně je povinen doplnit a přiznat plátce, pro kterého je plnění uskutečněno.
Také to píšu jako vy a myslím že je to správně
>>Pokud vystavím kovošrot fa s 0% DPH a uvedu na konci
>>v
>>textu
>>že daň ve výši 20% je povinen doplnit plátce, je toto
>>dostačující,nebo se tato sazba musí ještě někde
>>projevit.
>> Díky
>
>Dobrý den,
>Cituji:
>vystavit daňový doklad
>a to do 15 dnů ode dne uskutečnění zdanitelného plnění
>(§ 26 zákona o DPH) se všemi náležitostmi běžného
>daňového dokladu podle § 28 odst. 2 zákona o DPH (včetně
>sazby daně), ovšem s výjimkou výše daně. Na místo toho
>na vystaveném daňovém dokladu musí uvést sdělení, že
>výši daně je povinen doplnit a přiznat plátce, pro
>kterého je plnění uskutečněno.
Software mi neumožňuje zadat sazbu daně 20% a výši DPH 0, proto bych tuto větu doplnila v textu a to:
„Plátce, pro kterého je plnění uskutečněno, je povinen doplnit a přiznat výši daně 20% podle § 92a zákona č. 235/2004 Sb., o DPH“
Je to tak správně, děkuji za trpělivost.
>
>Také to píšu jako vy a myslím že je to správně
mně to také software neumožňuje napsat sazbu daně 20%, musím napsat výši DPH 0%. Máme účetní program stereo a ten mi sám při přenesené daňové povinnosti píše větu: Daň je povinen doplnit a přiznat plátce, pro kterého je plnění uskutečněno (dle ustanovení o režimu přenesení daňové povinnosti dle zákona DPH). A já jsem si za to dopsala, sazba daně - 20%.
Pokud bych tam uváděla přímo paragraf tak bych napsala podle § 92a - § 92e zákona č.235/2004 Sb., o DPH“
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 1. 2012 13:58
Pokud vystavím kovošrot fa s 0% DPH a uvedu na konci v textu
že daň ve výši 20% je povinen doplnit plátce, je toto dostačující,nebo se tato sazba musí ještě někde projevit.
Díky