Ukončení živnost + student

• (neregistrovaný)

12. 1. 2012 19:19

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, když chci ukončit živnost a jsem student, tak mi zdravotní a soc. stát. Zkoušel jsem podnikat, ale bohužel jsem narazil na nesprávný lidi. Tak bych se chtěl zeptat, co mám vše udělat, i když mi stát platí vše, ale příjem za tři měsíce jsem měl 5000,-. Podle ostatních diskuzí musím mít příjem nad 50 tisíc abych platil nějaký doplatky. Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2012 14:45

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Ukončení živnost + student
      Podáte si DP, vyjde Vám nulová daň, podáte Přehled na ZP a odvedete ZP z dosaženého příjmu (po odečtení výdajů), SP
      odvádět nebudete.Jako student jste neplatil zálohy ani na SP ani na ZP.
      Jinak - jako student si nemusiíte platit ZP, protože jste pojištěncem státu, máte-li však příjmy musíte z nich odvést ZP. Nemusí však být odvedeno minimum.
      SP za vás stát neplatí, to je častý blud. Vy máte příjmy tak nízké, že jsou pod limitem pro odvod SP.
      Ještě Vám musím popřát víc úspěchů příště, jestliže vaše podnikání dopadlo neúspěšně. Nemusí to tak být vždy, člověk se chybami učí, pomohou Vám i Vaše špatné zkušenosti v tom, abyste byl opatrnější a střízlivý v úsudku. I když je teď u nás prostředí skoro nepřátelské k podnikání, nenechte se odradit. Není nad to být "svým pánem" a zodpovídat si za to, co dělám.

• 13. 1. 2012 15:03

Katka2 (neregistrovaný)

Souhlas s Jiřinou, ale to je popis povinností za rok 2011. (Platit nebudete nic, ale papírovat musíte). Zrušení živnosti nahlásíte na ŽÚ, oni by to měli rozeslat na ostatní (fú, zp, sp). A za rok budete muset ještě dopapírovat těchto pár dní z r.2012. Rozhodně nespoléhejte, že to vyšumí do zrtacena.

• 13. 1. 2012 15:14

Z čeho jste poznala , že podniká ještě v r.2012 ? :-)

• 13. 1. 2012 15:17

Jo už mi došlo, píše ,že teprve chce ukončit podnikání, na mě je vidět ,že je už pátek :-)))

• 13. 1. 2012 17:58

Dalamanek (neregistrovaný)

Ano, chci teprve ukončit podnikání. Tudíž musím podat DP za rok 2011 a podat ho na ŽÚ. A příští rok znovu za rok 2012 i když jsme v podstatě už nic nedělal jo? Bylo by možné poprosit nekterou ze zde přítomných slečen či paní zda-li by bylo možné o napsání vašeho mailu, kdybych měl nějaký problém? Vlétl jsem do toho hodně rychle a udělal jsem chybu, že jsem začal podnikat bez dostatku informací a s vějškou to moc nestíhám zatím :) Děkuji

• 14. 1. 2012 15:56

Katka2 (neregistrovaný)

Krok 1. Vyplníte DP a dáte na finanční úřad. Vyplníte "přehled" (to se tak jmenuje) na ZP a dáte na ZP. Vyplníte "přehled" na SP a dáte na SP. Stahněte si z netu interaktivní formulář VČETNĚ přehledů a většina se toho spočítá sama.
      Krok 2. Dojdete na ŽÚ a zrušíte živnost. Oni by to měli přeposlat ostatním, ale: když dojdete osobně na ZP (SP) a zrušíte, možná vám to vezmou s platností od 1.1. a vyhnete se blbnutí příští rok.
      PS Finanční poradce?:)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).