Re: přenesení daňové povinnosti
V účtu zadání jde velmi dobře když vy fakturujete dáte do druhu
PDP příjem a samo to vyjede bez daně, když se jedná o výdej fakturu přijatou dáte do druhu PDV a je to v pořádku. Mám už program na rok 2012. Zároveň v DPH je rozpis § 92. Najedete si pak na myslím 3 řádek pod tím §92 a můžete elektronickly odeslat.
Ale zatím se mi to nepodařilo stáhnou z účta do tiskopisu MF, ale když jsem to podle toho seznamu dopsala ručně šlo to. Dělala jsem to jen zkušebně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 1. 2012 19:29
Vážení a milí, už asi dvě hodiny čtu diskusi, tisknu z programu ÚCTO 2012 pro vedení DE a blbnu a blbnu až se mi technicky něco podařilo a ...
OSVČ prodal za 7600,- šrot (kovový odpad). Vystavila jsem fa s tím, že jsem na ní uvedla , že částka podléhá povinnosti dle § 92.
Do zdanitelných příjmů přenáším částku 7600,--. DPH bude 0.
Podařilo se mi, ani nevím jak, dostat do přiznání DPH do řádku 25 částku Kč 7600,--. Je to dobře?
Dále mi program ÚČTO navízí § 92 rozpis pro koho dodáno a kolik. Jenže co dál? Samo mi to asi na výpis z evidence nenabíhá, mám zeleno na monitoru i před očima.
Raďte, prosím ! ! !