Re: DPP 2012 - prosím mzdové
1) když chcete ukončit dohodu dříve, stačí sepsat dohodu o ukončení DPP, pokud to nepodepíše, prostě mu práci nedáte, a tím nebude mít příjem, a vyjde to na stejno.
2) pókud dohodáři dáte nějaké prémie, určitě si nebude stěžovat, akorát nezapomeňte, od 10000 už platíte socko a zdravko.
Re: DPP 2012 - prosím mzdové
1/ mě se právě nezdá to, když mu tu práci nedám, že mám ale podepsanou DPP a on se té práce bude dožadovat. Myslím, že si něco jako okamžité zrušení platnosti DPP v případě bla bla dám raději do smlouvy.
2/ jasně to také znám, opět zde jsem měla spíš na mysli tzv. zásadu rovnosti odměňování.
díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
12. 1. 2012 22:16
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na info ohledně DPP, které jsem v ZP nenašla - poradí mi někdo?
1/ když uzavřu DPP třeba na tři měsíce a po pár dnech zjistím, že odvedená práce toho dotyčného není dostačující - jak s tímto dotyčným DPP ukončím, když se bude dožadovat, že jí má se mnou uzavřenou na 3 měsíce. V ZP jsem se dočetla jen o pravidelch ukončení DPČ.
2/ když do DPP napíšu kolik dostane dotyčný na hodinu, nebo tam dám nějakou pevnou částku za tu smluvenou práci, můžu mu pak nezávazně dát třeba ještě jednou tu samou hrubou mzdu jako odměnu aniž bych to měla v DPP uvedeno? Zkrátka můžu mu tam dávat odměny dle mého zvážení aniž by to bylo někde písemně doloženo.
Moc děkuji, fakt jsem to nikde v ZP nenašla a raději bych to s někým prokonzultovala.