Roční zúčtování daně

• (neregistrovaný)

13. 1. 2012 14:24

Dobrý den, prosila bych o radu ohledně ročního zúčtování daně. Doposud mi vždy dělal zaměstnavatel toto zúčtování, ale momentálně jsem nezaměstnaná. Znamená to tedy pro mě, že si musím vyplnit a podat to růžové přiznámi k dani z příjmu fyzických osob za rok 2011? Měla jsem příjem ze zaměstnámí . A co podpora v nezaměstnanosti, ta se tam také přičítá? A nezdanitelná částka bude jen za měsíce, kdy jsem pracovala? Moc dekuji. JAP

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2012 14:36

RenataH (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování daně
      Vy můžete požádat svého posledníh zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování daní. I když už u něj třeba 10 měsíců nepracujete, pokud je on posledním vaším zaměstnavatelem v roce, je povinen RZD provést. Podpora se do daňového přiznání nepočítá, to není zdanitelný příjem. Sleva na poplatníka bude za celý rok (ovšem nevrátí vám více než jste zaplatila na daních).

• 13. 1. 2012 14:37

D.V. (neregistrovaný)

Buď požádáte o roční zúčtování posledního zaměstnavatele, nebo si sama podáte přiznání - podpora se do zdanitelných příjmů nezapočítává a neuvádí tedy v přiznání, slevu na poplatníka uplatníte za celých 12 měsíců (ta se nekrátí)

• 13. 1. 2012 14:41

JAP (neregistrovaný)

Děkuji, ještě bych se jen zeptala, jestli to přiznání je ten samý formulář,co pro podnikatele. Ještě jednou děkuji. JAP

• 13. 1. 2012 14:56

Líba (neregistrovaný)

Ano, už se to nerozlišuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).