Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
13. 1. 2012 18:50
Dobrý den, už jsem to tu jedno řešila ale stále si nejsem jistá postupem účtování různých slevových akcí prodávaných na Slevomatu apod.. Prosím o vaše názory.
Firma prodává pobyt na slevomatu za 3000,- Kč. Na účet jí ale od slevomatu přijde pouze 2000,- Kč, prootže 1000,- Kč je provize pro slevomat.
A teď moje myšlenka: domnívám se že společnost by měla odvést DPH z celé částky 3000,- Kč a ne pouze z 2000,- a dále by měla zaúčtovat provizi za prodej od slevomatu 1000,- do nákladů a uplatnit DPH na vstupu.
Domnívám se že jde o klasický zápočet. Já prodávám za 3000,- a někdo jiný mi to prodá za 1000,- Máme vzájemnou pohledávku a závazek a započteme to.
O vy na to? Myslíte si že se DPH odvádí z 2000 nebo ze 3000?
Děkuji za názory, řeším teď poměrně vysoké částky a nemůžu k tomu najít žádné komentáře.