Re: účetnictví rychlého občerstvení
Výdaje paušálem by se vám nevyplatily, určitě by vám vyšly vyšší zisky, ale při skutečných to máte složitější. Chce to pomocnou evidenci - na fakaturách se zbožím si hned spočítejte prodejku, u materiálu (pro hamburgry, párky v rohlíku apod) to chce hned marži minimálně 100%, a tím se dopátráte k předpokládané tržbě. Ale je to věc názoru, oficiálně stačí, když budete mít tržby, ale výdajové faktury se doporučuje ponechat, kdybyste se náhodou přešoupli do kategorie plátce DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
13. 1. 2012 19:19
Proraďte mi, prosím, jestli máte někdo zkušenost s účtováním stánku s rychlým občerstvením nebo něčeho podobného. Nejsem plátce DPH. Máme za sebou první sezonu a daňovou evidenci mám hotovou pouze částečně, nejsem si jistá, jestli ji zvládnu dokonale. Vyplatí se mi vůbec nebo stačí vést jen příjmy a výdaje pak paušálem? Děkuji za každý názor a radu.