Re: Vyúčtování daně z příjmu
Ano. Do sl. 11 dáváte částky, které byly za ten konkrétní měsíc odvedeny.
Na přední straně do bodu 05 Počet zaměstnanců jsem zapsala všechny zaměstnance kteří jsou u nás zaměstnáni jak na pracovní smlouvu tak i na DPP? Je to správně?
v bodě 06 jsem napsala částku 26907. Přišla jsem na ni nasledovně:
35580 (vratka daně zaměstnancům za rok 2010) - 8673 (celkové daňové bonusy za rok 2010) = 26907 Je to správný výsledek?
do tabulky pod tím jsem napsala měsíc únor (vratky daně byly zahrnuty do únorových výplat které se posílaly v březnu - je to správně), pak do částky jsem napsala celkovou vratku daně tj. 35580 a další sloupce jsem nevyplňovala protože jsem od vratky daně odečítala zálohy v únoru a v březnu - je to správně?
v bodě 06a jsem napsala 8673,- Kč celkové bonusy za rok 2010 - tím si ale nejsem jistá jestli je to dobře.
Ještě bych se chtěla zeptat když máme 15 zaměstnanců na HPP a 2 na DPP z toho vlasntně 1 zaměstnankyně která je na HPP je na mateřské dovolené ale dělá na DPP, takže v Příloze Počet zaměstnanců bude 15+2 dohodáři nebo 15+1 dohodář?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den
Chtěla bych se ještě zeptat, jestli do přílohy "Počet zaměstnanců" napíšu počet do 1.12.2011 tj. 16 nebo když jsme ještě v průběhu prosince konkrétně 6.12. a 9.12. přijali 2 zaměstnance tak v Příloze Počet zaměstnanců bude 18?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den
Prosím o následující rady a pomoc:
1. Kdo patří do přílohy č.2? máme 2 cizince - Finsko a Austrálie (Australan má pas italský,tak jsem ho přihlašovala jako Itala, aby byl občanem EU), zaměstnaní jsou celý rok jen u nás, Prohlášení mají podepsané, oba mají přechodné bydliště v ČR, kdo přesně se má psát do přílohy č.2? Můžete mi to prosím někdo vysvětlit?
2. Pokud odvádím jen zálohovou daň a za nikoho neodvádím srážkovou daň (každý zaměstnanec má u nás podepsané Prohlášení i Dohodáři) musím udělat Vyúčtování srážkové daně i když to bude s 0? Nevím přesně jestli bývalá účetní byla přihlášená ke srážkové dani - dá se to někde zjistit?
Děkuji moc za odpovědi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 1. 2012 23:52
Dobrý den
Poprvé zpracovávám "Vyúčtování daně z příjmu " a potřebuji trošku poradit.
V únoru 2011 byla záloha na daň po slevách 22.683,- Kč to jsem zapsala do sl. 1 a sl. 2 v únoru byla vratka zaměstanců 35.580,- Kč - zapsala jsem do sl.4 - a celková částka daň.bonusu byla 2.123,- Kč napsáno do sl.5.
Ve sl.8 jsem napsala 37.703,- Kč
Ve sl.9 mě částka vyšla -15.020 - může tam být znaménko mínus?
Jak mám dál pokračovat v dalším měsíci v březnu?
Tam byla záloha po slevách 26.043 (sl.1 a sl.2), bonus 1.118 (sl.5) a FÚ jsem posílala 9.905,- ( 26043-1118-15020=9905) kde tuto částku zapsat?
V dubnu už jsem zálohu posílala normálně bez jakéhokoliv odečtu.