Poprvé nemocká zaměstnance- POMOC!!

• (neregistrovaný)

14. 1. 2012 18:44

dOBRÝ DEN,
    poprvé máme zaměstnance na neschopence. Výpočet nedělá problém, neplatíme první tři dny a ostatní do 21 dne, ALE jak dál? Máme zhruba 8 zaměstanců, mohu si uplatnit 1/2 z dovodů na OSSZ za měsíc? Tzn. mám předpis úhrady SP za měsíc na měs.předledu např. 30.000,- a já prostě odvedu poze 15.000.-? Je ta 1/2 ovlivněna počtem zaměstnanců? Co mám poslat spolu s měs. přehledem na OSSZ????

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2012 19:04

vs (neregistrovaný)

Re: Poprvé nemocká zaměstnance- POMOC!!
      Pokud neodvádíte zvýšenou sazbu pojistného, tak si odečítat nemůžete nic.

• 14. 1. 2012 20:42

bety* (neregistrovaný)

děkuji, a co jsem v případě nemocného zaměstnance povinna zaslat na OSSZ a do kterého data?
      Závěrem, tak tu nemocenskou, kterou mu platím, mi OSSZ nevrátí??? Já si totiš najivně myslela, že tu nemocensou, co mu zaplatím, si budu postupně dečítat na měs. odvodech a pak začnu vše hradti v plné výši, až se mi ta nemocenská vyrovná na 0. Prosím Vás, moc se nesmějte!!!! Ještě bych Vás chtěla jednou poprosit, co mám v případě nemoc. zaslat na sociálu do kdy ?

• 14. 1. 2012 20:55

vs (neregistrovaný)

Opravdu Vám stát nic nevrátí, berte to jako formu nenávratné daně. Do konce roku 2010 se 1/2 náhrady odečítala, ale od 1.1.2011 si 1/2 náhrady mzdy může odečítat pouze ten, kdo se přihlásil ke zvýšené sazbě pojistného a tuto zvýšenou sazbu odvádí.

Pokud bude dočasná pracovní neschopnost trvat déle než 21 dní, odešlete na OSSZ IV. díl DPN, průkaz o trvání DPN a přílohu k žádosti o dávku. Zákon hovoří o termínu neprodleně.

• 15. 1. 2012 19:08

misak (neregistrovaný)

Také pozor odečítala se polovina náhrady mzdy, ne že si odečtete polovinu toho co jste povinna odeslat na sociálku. Pokud měl zaměstnanec třeba 3000 náhradu mzdy, odečtete od 30000 tisíc co máte odvést jen 3000/2 tedy 1500 kč.

• 15. 1. 2012 21:43

bety* (neregistrovaný)

Děkuji všem ,poslední dotaz se zaúčtováním 521/331 ??

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).