Re: Poprvé nemocká zaměstnance- POMOC!!
děkuji, a co jsem v případě nemocného zaměstnance povinna zaslat na OSSZ a do kterého data?
Závěrem, tak tu nemocenskou, kterou mu platím, mi OSSZ nevrátí??? Já si totiš najivně myslela, že tu nemocensou, co mu zaplatím, si budu postupně dečítat na měs. odvodech a pak začnu vše hradti v plné výši, až se mi ta nemocenská vyrovná na 0. Prosím Vás, moc se nesmějte!!!! Ještě bych Vás chtěla jednou poprosit, co mám v případě nemoc. zaslat na sociálu do kdy ?
Re: Poprvé nemocká zaměstnance- POMOC!!
Opravdu Vám stát nic nevrátí, berte to jako formu nenávratné daně. Do konce roku 2010 se 1/2 náhrady odečítala, ale od 1.1.2011 si 1/2 náhrady mzdy může odečítat pouze ten, kdo se přihlásil ke zvýšené sazbě pojistného a tuto zvýšenou sazbu odvádí.
Pokud bude dočasná pracovní neschopnost trvat déle než 21 dní, odešlete na OSSZ IV. díl DPN, průkaz o trvání DPN a přílohu k žádosti o dávku. Zákon hovoří o termínu neprodleně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 1. 2012 18:44
dOBRÝ DEN,
poprvé máme zaměstnance na neschopence. Výpočet nedělá problém, neplatíme první tři dny a ostatní do 21 dne, ALE jak dál? Máme zhruba 8 zaměstanců, mohu si uplatnit 1/2 z dovodů na OSSZ za měsíc? Tzn. mám předpis úhrady SP za měsíc na měs.předledu např. 30.000,- a já prostě odvedu poze 15.000.-? Je ta 1/2 ovlivněna počtem zaměstnanců? Co mám poslat spolu s měs. přehledem na OSSZ????