Re: kdy zaúčtovat zboží do komise v 12/2
Ne, prodáte mu to až v okamžiku, kdy Vám oznámí, že už ho prodal dál.
Pokud neprodá, tak Vám ho vrátí, bez jakéhokoliv vystavování faktur.
Re: kdy zaúčtovat zboží do komise v 12/2
Dobrý den,
s tímto mám zkušenosti. Ke konci roku musíte určitě v rámci účetní uzávěrky provést inventuru, proto si nechte od prodejce komise vystavit inventurní soupis - stav skladu k 31.12.2011.
Na základě Vámi vydaných ks a zůstatku na skladě musíte ke konci roku zaúčtovat výnos - tržbu. Volil bych účtování přes dohadné položky. V následujícím roce vystavíte fakturu a část z celkové ceny bude vyúčtování dohadné položky a část výnos roku 2012.
Příklad:
Do komisního prodeje odesláno 100 ks, ke konci roku 2011 stav neprodaného zboží 30 ks. Vaše tržba za 1 ks bez DPH: 10 Kč
Tržba roku 2011 700 Kč 388/6xx
Faktura vystavená v roce 2012 700,- Kč 311/388
300,- Kč 311/6xx
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 1. 2012 20:08
Dobrý den,jak mám zaúčtovat zboží, když jsem ho odesílala do komisního prodeje 20.12.2011 (vystavila jsem jen dodací list, kde je uvedeno toto datum, zboží a že se jedná o komisní prodej). S prodejcem jsem domluvená, že fakturu mu vystavím až zboží prodá. Do závěrečné inventury jsem toto zboží nezapočítala, protože ho už fyzicky nemám. Kdy mám tedy odvést DPH, když budu fakturu vystavovat možná až v únoru? Děkuji.