Re: Zdravotní pojištění při dálkovém stu
Pochopila jsem prve, že přestoupil z denního studia na dálkové, ale teď jsem si to přečetla pořádně a vy píšete, že studium přerušil. Jestliže v říjnu školu skončil a nastoupil až v lednu, tak v listopadu a prosinci nebyl nezaopatřeným dítětem.
Syn má učební obor a v září nastoupil na nádstavbové denní studium-dodělává si maturitu.
To 29.10. ukončil,pokračoval dál na dálkovém studiu.
Jde mi o to, jestli musí platit zdravotní pojištění za 10,11,12,1, nebo za 10 měsíc ještě ne,protože byl téměř celý měsíc student denního studia a za leden taky ne, protože už bude na ÚP, na který se jde zítra registrovat.
Říjen ne, posuzuje se stav k prvnímu dni měsíce a 1.10. byl ještě studentem. Leden ne, protože část měsíce bude v evidenci ÚP, bude za něj plátcem ZP stát. Jestli za listopad a prosinec bude muset platit ZP nevím, protože on mohl zůstat studentem a jenom změnit formu studia, ale také mohl studium přerušit. Poznáte to z potvrzení o studiu, které by si měl na studijním oddělení vyzvednout. Stejně ho budete potřebovat k uplatnění daňového zvýhodnění na dítě, pokud s ním žijete ve společné domácnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 1. 2012 11:14
Dobrý den, syn přerušil denní studium 29.10.2011
Od 15.1.2012 je na ÚP a studuje dálkově.
Zdravotní pojištění si bude doplácet jen za prosinec?
Děkuji za odpověď.