Re: přenesení daňové povinnosti
Můžete fakturovat na jedné faktuře i s režimem přenesení i s DPH, tak nám to řekli na školení.
Ale připadá mi to celkem nepřehledné, protože na fa musíte napsat větu, že dle § 92 ..... a to pak vypadá, jako by se to týkalo i toho s daní.
Nemáte povinost kontrolovat, zda odběratel správně zařadil. Spíš on bude kontrolovat Vás, jestli vy jste dobře vystavila.
Nejedná se mi o odběratele, ale o "dodavatele " - dostanu fakturu bez DPH - režim přenesení a musím já kontrolovat zda je to správně? či zda náhodou neměl fakturovat s daní neboť nespadá do režimu přenesení?
Ješte se vrátím k původnímu dotazu, píšete, že budete fakturovat pronájem lešení + další práce spadající do přenesení. To lešení stavěl kdo, ten konečný odběratel? Nebo jste si to lešení pronajali vy a sami postavili a za pronájem jste již obdželi fakturu od dodavatele, který vám to pronajal?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
15. 1. 2012 13:15
Jen pro upřesnění:
- pokud budu fakturovat konečnému odběrateli a na faktuře budou práce kde bude přenesení daň.povinnosti a např. pronájem lešení (bez montáže) mohu fakturovat na jedné faktuře, ale pronájem lešení bude s DPH?
A ještě jeden dotaz - pokud nefakturuji konečnému odběrateli ale pouze subdodavateli (materiál vč. montáže) fakturuji také bez DPH a nebo bez DPH fakturuje až konečný dodavatel. Děkuji