Konto pracovní doby

• (neregistrovaný)

15. 1. 2012 22:42

Dobrý večer, prosím radu.
    V listopadu jsem dostala výpověď. Měla jsem smlouvu na dobu neurčitou, takže mi v prosinci a lednu běží výpovědní doba.
    K této smlouvě jsem měla dodatek, který mi v případě překážek na straně zaměstnavatele (když nebude práce) zaručovat 80 procent průměrné mzdy.

Od ledna (tedy v mé výpovědní době) bylo zavedelo konto pracovní doby a už teď jsem pár hodin nemohla odpracovat (ne svou vinou).
    Zajímalo by mě, vzhledem k tomu, že u tohoto zaměstnavatele v lednu končím, jestli se na mě konto prac. doby vztahuje. Nebudu mít totiž možnost si chybějící hodiny napracovat.
    Jak se to pak řeší?
    Nedostanu to zaplacené? Dostanu náhradu mzdy...? Nevím si s tím rady.

Navíc už teď mi zaměstnavatel nepřiděluje práci. Chodím si to tam jen odsedět, aniž bych měla práci, nebo dělám nevýrobní činnosti (jako počítání materiálu), u čehož se on výborně baví.

Jedné zaměstnankyni dal podepsat neplacené volno a ta je třetí týden doma (také nemá co dělat).
    Ale když platí konto, tak asi pro všechny. Může si dovolit dávat neplacená volna?
    Pochopila jsem, že se vede účet odpracovaných hodin, které by si ta kolegyně měla napracovat a měla by dostat stejnou mzdu i za kratší měsíc. Tím pádem nemůže mít nepl. volno, ne?

Děkuji za rady, Janina

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).