Důchodce a jednorázový příjem

• (neregistrovaný)

16. 1. 2012 6:36

Dpbrý den, loni v 11/2011 jsem obdržela částku ve výši nad 50 tis. Jsem v důchodu. Dozvěděla jsem se, že musím podat daň. přiznání. Je to příjem od Agentury ochrany přírody za tyto práce: sečení trávy, výřez křovin a dřevin. Mohu uplatnit výdej 80 % nebo musím skutečné výdaje. A co dát do těch skutečných? Peníze jsem rozdělila mezi členy rodiny, kteří se podíleli na těchto pracích. Kde tuto částku uvést na DP? Bude to Příloha č. 2, odst. 2, ř. 1.? Moc všem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2012 9:16

RenataH (neregistrovaný)

Re: Důchodce a jednorázový příjem
      Předpokládám, že nejste OSVČ, ale peníze jste dostala na základě dohody o provedení práce ? Pak nemůžete uplatnit žádné výdaje. Ale podáte daňové přiznání, uplatníte slevu na poplatníka a daň bude 0.

• 16. 1. 2012 16:13

JiřinaH. (neregistrovaný)

Jestli to byla práce na základě DPP, musela by tato být písemná a
      zdaněná. Pokud jste podepsala u toho zaměstnavatele Prohlášení daň.poplatníka a neměla jste jiného zaměstnavatele, požádáte ho o roční zúčtování, kdy Vám sraženou daň vrátí. Neměla-li jste Prohlášení podepsané, máte pak povinnost podat daňové přiznání
      Po uplatnění roční slevy na poplatníka Vám vyjde nulová daň.

• 16. 1. 2012 19:00

Anna M (neregistrovaný)

Jenže já nepracuji na dohodu. Jsem již v důchodu. Mám jen ten jednorázový příjem, který musím zdanit. Co uvést do nákladů? (nemám žádné doklady). A jakou slevu na dani mohu uplatnit?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).