Re: Dohadná položka - spotřeba plynu
Nejjednodušší opravdu je podívat se na plynoměr a požádat dodavatele o mimořádné vyúčtování spotřeby.
Pokud si chcete komplikovat život, tak to spočítejte a zaúčtujte jako dohadnou položku. Ovšem počítejte s tím, že později vyúčtovaná skutečnost bude na hony vzdálená vašemu výpočtu.
V jiných letech jsme čekali na fakturu, bohužel letos musím kvůli odchodu na MD udělat závěrku do středy, tudíž vše řeším takto.
Plynoměry odečteny máme ke konci roku, ale také mám obavy z toho, že ten výpočet se bude od faktury dost lišit....Pochybuju, že si někdo dokáže dle těch jejich sazeb, pevných položek atd. dopředu spočítat skutečné náklady :-(
Tak jasně, že se bude lišit....Mně právě podklady taky dává správce. Měl zařídit, že dojde faktura, ale vyfláknul se na to, tak teď po něm chci spočítat částku a je to problém.
Nezbývá mi asi, než věřit jeho výpočtu (jestli se nějakého dočkám).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 1. 2012 7:21
Prosím, jak byste spočítali dohadnou položku na plyn. Zálohy neplatíme. Během roku se připojovali k plynu další objekty, tudíž ani v porovnání s minulým rokem to absolutně sedět nebude....