Zdravotní pojištění u DPP

• (neregistrovaný)

16. 1. 2012 13:03

Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, pokud pracuji pouze na dohodu o provedení práce, výdělek nepřesáhne 10 tis. měsíčně, nemám jiný příjem, jsem u zdravotní pojišťovny tzv. Osoba bez zdanitelných příjmů a platím zdravotní pojištění sama?
    Vyplývají z práce na DPP s příjmem do 10 tis. měsíčně nějaké další platební povinnosti, např. danění apod.
    Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2012 13:27

jiřinaH. (neregistrovaný)

Re: zdravotní pojištění u DPP
      Ano, nemáte-li příjem, který zakládá odvod ZP, jste samoplátcem.
      Vaše odměna z DPP vždy podléhá zdanění, jedná se o příjem ze závislé činnosti. Podepíšete-li u zaměstnavatele Prohlášení daň.poplatníka, budete mít slevu na dani a při tomto příjmu vám vyjde nulová daň.

• 16. 1. 2012 13:28

bobr2 (neregistrovaný)

u dohody o provedení práce platíte pouze daň, soc. a zdr.poj se z výdělku neplatí. daň je do 5000Kč - srážková(konečná), nad 5000Kč zálohová. po podepsání prohlášení poplatníka můžete uplatnit odpočty(slevy) na poplatníka,studenta,děti - dle stanovených podmínek zákona o DP.

• 16. 1. 2012 16:53

alenka1 (neregistrovaný)

Prosím když mám na dohodu třeba jen tisíc korun, mám mít srážkovou daň? podepsala jsem prohlášení a mám slevu, takže mi nic nesráží, je to tak dobře?

• 16. 1. 2012 17:53

Maxx (neregistrovaný)

Ano, máte to dobře. POkud podepíšete prohlášení, je dań vždy zálohová, ve Vašem případě celá pokrytá slevou na poplatníka, takže se neodvádí nic.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).