Re: zdravotní pojištění u DPP
Ano, nemáte-li příjem, který zakládá odvod ZP, jste samoplátcem.
Vaše odměna z DPP vždy podléhá zdanění, jedná se o příjem ze závislé činnosti. Podepíšete-li u zaměstnavatele Prohlášení daň.poplatníka, budete mít slevu na dani a při tomto příjmu vám vyjde nulová daň.
u dohody o provedení práce platíte pouze daň, soc. a zdr.poj se z výdělku neplatí. daň je do 5000Kč - srážková(konečná), nad 5000Kč zálohová. po podepsání prohlášení poplatníka můžete uplatnit odpočty(slevy) na poplatníka,studenta,děti - dle stanovených podmínek zákona o DP.
Prosím když mám na dohodu třeba jen tisíc korun, mám mít srážkovou daň? podepsala jsem prohlášení a mám slevu, takže mi nic nesráží, je to tak dobře?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 1. 2012 13:03
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, pokud pracuji pouze na dohodu o provedení práce, výdělek nepřesáhne 10 tis. měsíčně, nemám jiný příjem, jsem u zdravotní pojišťovny tzv. Osoba bez zdanitelných příjmů a platím zdravotní pojištění sama?
Vyplývají z práce na DPP s příjmem do 10 tis. měsíčně nějaké další platební povinnosti, např. danění apod.
Děkuji za odpověď