Re: DPP 2012
Zkusit se domluvit na výplatě nadvakrát - třeba po 3 měsících vždy po 9 tisících.
PŘ: jsem v evidenci na ÚP dlohodobě(nic nepobírám), když to bude podle smlouvy výše uvedené znamená to, že 6 měs. nebudu na SZ a ZP zaměstnavatelem přihlášen, ale až po zúčtování ? Ale na jakou dobu? Bude to zpětně od 10.1? Přece pokud je známa odměna měli by mne přihlásit nyní a mě by se to vše započítávalo na důchod?
Z DPP se platí SP a ZP až pokud je odměna větší než 10 tis. Tj. 10 tis překročíte pouze v červnu, takže přihlášen budete pouze v červnu. Pokud chcete, aby se vám to započítávalo na důchod, sjednejte si dohodu o pracovní činnosti na 3000 Kč měsíčně. Můžete zůstat i v evidenci na ÚP. Jinak i evidence na ÚP se započítává pro důchod, ale pouze určitou dobu (mám dojem, že do 50 let max.1 rok a nad 50 max 3 roky), takže můžete klidně pracovat na DPP podle výše uvedené smlouvy, být evidován na ÚP a v červnu se z ÚP odhlásit.
řeším podobný problém a nevím si rady. Podobný případ jen jiné částky. Paní v evidenci na ÚP u nás má DPP. Vyplácím jí zálohy a zaúčtuji ve mzdové evidenci v posledním měsíci dohody. ÚP chce měsíčně potvrzení o HM ? Žádná ale přece není, pouze zálohy a HM bude přece celá částka dle dohody zúčtovaná v našem případě v 10/2012 ? Volala jsem tedy na ÚP a tam mi řekli ať si s tím poradíme jak chceme a jim že máme posílat i potvrzení o záílohách co ale s potvrzením v 8/2012 ? Vždyť musím uvést HM jako celou částku? Ptala jsem se tedy, že pokud chtějí i potvrzení o zál.tak by jim stačila ČM ? V 8/2012 by tedy byla HM - daň -SZ,ZP -zálohy ...., ale oni stále mluvili o HM? Připadá mi tedy nesmyslné potvrzovat i zálohy. Neví někdo? Nebo se DPP mzdově účtují jinak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 1. 2012 22:28
DPP uzavřená od 10.1.2012 do 30.6.2012, rozsah práce 180 hod. Odměna za sjednanou práci 18.tis. (až sem chápu) nepodléhá SZ,ZP. Ale pak je uvedeno odměna splatná v hotovosti do 7 prac.dnů po odevzdání měsíčního výkazu. Toto nevylučuje případnou dřívější výplatu přiměřené zálohy ! TZN.že dostanu každý měsíc jakousi zálohu a zúčtování bude až v měsíci 6/2012? Je to vše správně?