Re: pokladní a účetní lze dohromady
Před lety letoucími byl nějaký předpis, že pokladní nesmí dělat současně účetní. Ale to byly státní podniky se stovkami zaměstnanců, dnes jsou firmy, kde je "na papíry" jen jeden člověk. Samozřejmě to vyžaduje větší důvěru v účetní a nebo větší kontrolu.
Alespoň si takto zkontrolujete, že Vám sedí pokladní hotovost na stav v účetnictví. U nás ve firmě pokladnu vede jedna osoba, která tam uzná i soukromé doklady od zaměstnanců a druhá, která je zaúčtovává. To je potom mazec. A do toho se platí ještě soukromé potřeby pro majitele. Stav pokladny vůbec nesouhlasí s účetní evidencí.
Jen pro pobavení, svého času jsem dělala v jedné nejmenované bance účetní a pokladní, vždycky na školení jsem byla za úplného blba, ukazovali mě jako výstavní opici, ředitel byl v pohodě, musela jsem uposlechnout nadřízeného.Po 2 letech jsem raději sama odešla.Všem přeji pěkný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
17. 1. 2012 7:52
Dobrý den,
mám prosbu, je možné, aby jedna osoba vedla pokladnu fyzicky, i ji zaúčtovávala??
Je to můj případ.. Jsem účetní finanční, mzdová, dělám DPH, spotřební daň...
Děkuji za zkušenosti a rady
Blanka