Re: Nárok na dovolenou ve zkušební době
On ho v době, kdy měl nárok na proplacení, podepsané měl...tohle je chyba účetní, ne zaměstnance...já bych tedy dala zálohovu ...
Děkuji za odpovědi.
Takže mám vystavit dodatečně teď další výplatní pásku na tento doplatek za prosinec? Odvest SP a ZP a srazit daň zálohově - a poslat další výkaz na OSSZ a ZP??? Poslat tedy i platbu socce a zdravce i finančáku z te malé částky? Delá to cca 500 Kč. Jak to vidím, tak bych radši tu dovolenou radeji proplatila z vlastní kapsy.... :(
já bych proplatila v nejbližší mzdě, protože je příjem větší než 5000Kč, tak bude daněno zálohově
zpracováváte ještě prosincové mzdy? Pokud ano, tak to zapíšete do potvrz. o zd. příjmech k příjmu, který měl, když byl zaměstnán a on si podá daň. př.
pokud to nestihnete dát do prosincových mezd, tak to zaplatíte v lednových mzdách a také mu vystavíte potvrz. o zd. př. a on příští rok podá daň. př.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 1. 2012 8:03
Dobrý den, naše účetní nezapočítala do mzdy zaměstnance, který ukončil pracovní poměr ve zkušební době, nárok na dovolenou. Měl nárok na 5 dní, ale zapomněli jsme mu to proplatit. Máte někdo prosím nějaké návrhy, jak nyní postupovat? Moc děkujeme za Váš názor.