Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 1. 2012 11:35
Dobrý den, prosím mám pár dotazů k vykazování Intrastatu:
1. Materiál jede na přepracování na Slovensko, nakoupíme v ČR materiál, převezeme do SK, tam nám jej podrtí a vrátí zpět.
Jak budu vykazovat odeslání, když např. vůbec nevím cenu, jakou částku tam zapíší? Tu si stanovíme my?? Potom jsou rozdíly ve váhách. Odjede 10tun, ale přijede zpět jen 9t. Rozdílné množství nevadí?? Kódy pro odeslání 41 a zpět přijetí 51?
2. Prodej materiálu do Číny, ale faktura je vystavena na odběratele s Estonským DIČ. - toto se také vykazuje??
3. Pokud jsem zapoměla v zaslat v hlášení pro Intrastat materiály k přepracování od června do teď, mohu je dodatečně zaslat třeba v únoru?? Musím dát dohromady z celého roku, co jelo na přepracování a co ne, takže to bude trvat třeba až 2 týdny. Je nějaká lhůta do kdy musí být kompletní Intrastat za rok 2011 zpracován??
4. Když jsem v hlášeních špatně uváděla dodací podmínky, je nutné to vše poopravovat, nebo za toto sankce nehrozí?
Z příručky moc moudrá nejsem, proto bych prosila opravdu o přesnou odpověď.Moc díky všem.