Vývoz zboží na Slovensko

• (neregistrovaný)

17. 1. 2012 14:15

Prosím o svhválení,
    fi na Slovensku, pobočku má ale v Praze, chce vystavit fa jako vývoz zboží / tj. bez DPH/s dodáním do Prahy( odtamtud to poveze prý PPL na Slovensku). Mohu takto vystavit fakturu, nebo musím poslat přímo zboží na Slovensko ?abychom byli krytí, že to je opravdu vývoz ? Mě se to nějak nezdá. Díky za odpověď. Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2012 14:30

Jana N. (neregistrovaný)

Re: vývoz zboží na Slovensko
      pokud máte místo určiení Praha, pak bych fakturovala s daní a oni
      ať si to pak z pobočky vyvezou sami do EU bez daně

• 17. 1. 2012 14:33

Janička (neregistrovaný)

Nyní jsem se ještě dozvěděla, že to je česká firma a pobočku má na Slovensku a i se slovenským IČEM. Máte pravdu, asi budu účtovat s daní. Díky

• 17. 1. 2012 14:35

Jana N. (neregistrovaný)

pokud budete fakturovat české firmě do Prahy, dejte dph.
      1) Dodání zboží do jiného členského státu plátcem osobě registrované k dani v jiném členském státě, které je odesláno nebo přepraveno z tuzemska plátcem nebo pořizovatelem nebo zmocněnou třetí osobou, je osvobozeno od daně s nárokem na odpočet daně, s výjimkou dodání zboží osobě, pro kterou pořízení zboží v jiném členském státě není předmětem daně.
      (5) Dodání zboží do jiného členského státu lze prokázat písemným prohlášením pořizovatele nebo zmocněné třetí osoby, že zboží bylo přepraveno do jiného členského státu, nebo jinými důkazními prostředky

• 17. 1. 2012 14:45

Janička (neregistrovaný)

Díky moc, už jsem to tak udělala. Ať si to potom vyfakturují mezi sebou jako vývoz. Přeji pěkný den Jana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).