Re: rozvázání prac.poměru
Viz zákoník práce - skončení pracovního poměru.
Pokud máte lékařský posudek, že nemůžete vykonávat dosavadní práci, musí vás zaměstnavatel převést na jinou práci.
Můžete pracovní poměr skončit dohodou - ale s tím by musel souhlasit i zaměstnavatel.
Nebo můžete dát výpověď a pracovní poměr skončí po uplynutí výpovědní lhůty, tedy 31. 3. 2012.
A kdo bude dělat vaši práci?
Jak jsem uvedl níže ...
Vy jste prac. smlouvu podepsal dobrovolně.
Má to vliv na příp. podporu v nezaměstnanosti, což se vás netýká.
Faktem je, že vynutit na vás doderžení prac. smlouvy je problematické.
Tedy - nemusí se vám stát nic, nebo (což je méně pravděpodobné a záleží na vašem prac. zařazení) mohou vymáhat náhradu škody.
Ještě dodám, že zaměstnanec se nemůže jen tak ve středu rozhodnout, že už v pondělí do práce nepřijde (kde má najednou zaměstnavatel shánět někoho jiného).
Čili pokud se se zaměstnavatelem nedohodnete a vy přestanete chodit do práce, může to pak považovat za neomluvenou absenci a vymáhat náhradu případné vzniklé škody (např. úhradu přesčasů jiným pracovníkům, penále za pozdě zhotovenou zakázku ...).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
18. 1. 2012 7:04
Jsem pracující důchodce. Když jsem se dnes rozhodla, že chci ze zdravotních důvodů rozvázat prac. poměr a skončit 22.1.2012. Můžu s tím mít problémy?
Moc děkuji za brzkou odpověď.