Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 1. 2012 15:23
Jsme s.r.o., plátci DPH. Máme pronajatý bar od plátce DPH.
Dostala jsem fakturu za nájem, ten je osvobozený od DPH. To je o.k. Dále jsem dostala fakturu - daňový doklad na paušální částku za vodu a teplo. Fa. je včetně DPH a je vystavena prvního v daném měsíci. Je zaplacena hotově prvního. To si myslím, že je taky v pořádku, ale nevím jestli si můžu uplatnit DPH, my ten bar totiž podnajímáme dále - neplátci. A ještě mám doklad na zaplacenou zálohu na el. energii. Chtěla bych poprosit o radu, jak má vypadat daňový doklad na tuto zálohu. Je zaplacena rovněž prvního v daném měsíci. Nevím, jestli daňový doklad může být taky s datem prvního, nebo až posledního v daném měsíci. Jestli u el. energie není nutnost vystavit daňový doklad až na konci měsíce a bere se to jako prodané zboží (někde jsem to četla, ale nerozumím tomu) a jestli si DPH z elektřiny můžu taky uplatnit. Možná je to napsané dost chaoticky, ale snad se to dá pochopit. Moc děkuji za každou radu. Jsem v koncích.