Seminář novinek- DPP- je to správně ?

• (neregistrovaný)

18. 1. 2012 16:55

Dobrý den,
    dnes jsem byla na školení novinek v r. 2012.
    Překvapilo mě:

DPP- přihlašovat od měsíce počátku dohody (př. DPP od 1,1,2012- 30,6,2012 , v březnu výdělek 11.000,-) z 11000 odvedu ZP + soc.a přihlásím od 1.1.2012-30.6.2012)- po celou dobu dohody. ( myslela jsem- i to tu tak někdo odpovídal- přihlásit jen za březen) Přijde mi to nelogické.

DPP- potvrzení o zaměstnání- u všech DPP- povinost vystavit. ( myslela jsem jen u těch co budou nad 10.000)- i jsem to tak tady četla v některých příspěvcích. Taky dobrý, pokud je sjednána občasná výpomoc "na telefon" - zástup za dovolenou( od 1.1.2012- 31.12.2012- třeba) s tím, že mzda je v březnu, červenci a září ( jen když je potřeba), jak tedy správně- vystavit 3 dohody a tři zápočtáky, nebo jednou...no to je mazec- to bude papírů navíc

Jaké máte prosím poznatky vy?
    Dík Mona.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2012 18:33

xJ (neregistrovaný)

Re: Seminář novinek- DPP- je to správně
      U DPP platítí, že má zaměstnavatel povinnost podat oznámení o nástupu do zaměstnání do konce kalendářního měsíce následujícího po kalendářním měsíci, v němž tomuto zaměstnanci vznikla účast na pojištění (překročil 10000,-) a oznámení o skončení zaměstnání se podává až po uplynutí doby, na kterou byla tato dohoda sjednána.
      Zákoník práce 313
      (1) Při skončení pracovního poměru, dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání a uvést v něm.......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).