Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 1. 2012 17:05
Dobry den prosim o radu ohledne kuponu ze slevomatu.
Trzba 1mil
provize 200tis
na ucet dorazilo 800tis.
musim dany milion zdanit hned? odvest DPH?
Ja bych to takhle udelala, ale majitel firmy rekl ze zdanovat kupony vzdy ke dni ke kteremu si dana pani tento kupon vypotrebuje.
Nakonec jsem to tedy takto udelala a v 9/2011 vybrano 400kuponu a odvedene DPH za kupony FU...
ale k 1.10.2011 tato firma (říkejme ji A) ukoncila sve aktivity a prevzala je druha firma - rikejme ji B (stejny majitel) stejne aktivity firmy....
tim padem kupony si uplatnovali zakiaznici v druhe firme (firme B)... k 31.12.2011 nevycerpano asi 200ks kuponu.
Penize má ale firma A ... firma B nedostala od firmy A penize.... jen kupony uplatnovali ve firme B klienti.... delala zadarmo vlastne sluzby.
Tak jsem ve firme B dala kupony zbyle jako trzbu - vyfakturovala jsem to firme A... ale proc by mela firma A si kratit DPH ktere neodvedla za kupony?
Nemam to spis udelat tak ze kupony vyfakturuje firma A - odvede dph .... toto dph si firma B zkrati a vlastne trbami odvede...coz vlastne nezaplati na DPHčku ani korunu...
... ale ted potrebuji vedet jak s tim nalozit dal?
jak to zauctovat abych dobre odvedla DPH? firma B odvedla DPH za kupony co uplatnili klienti ....
jsem uz zoufala... nevim co s tim...a DPH se blizi... dekuji