Re: nevyplacené mzdy a dpfo
Pominu-li skutečnost, že jste nepodala okamžitou výpověď, ale zrušila jste pracovní poměr, musíte požádat bývalého zaměstnavatele o vystavení potrvzení o zdanitelných příjmech. Na základě tohoto potvrzení (vč. toho od současného z-tele) podáte DP (pokud nejste povina podat DP, můžete i požádat o RZD)
Velice děkuji a omlouvám se za to fau paux ohledně "podání okamžité". Nevím proč, ale měla jsem za to, že mi zaměstnavatel ani nemůže v případě nevyplacených mezd vystavit potvrzení ani eldp.
ELDP vystavit a odeslat jak na sociálku, tak Vám, musí, protože tam se uvádějí zúčtované příjmy, i když nebyly vyplacené. Potvrzení o zdanitel.příjmech taky vystavit musí na Vaše požádání, ale do příznání půjde jen taková poměrná část hrubé mzdy, odvodů zaměstnavatele a sražených daní, která se bude rovnat skutečně vyplacené čisté mzdě. Takže jestli vám nevyplatil vůbec nic, do přiznání půjde 0 Kč a 0 sražených daňových záloh.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 1. 2012 10:34
bývalý zam-tel mi do dnešního dne nevyplatil mzdy za prvních 5měsíců 2011. Takže když jsem dala okamžitou výpověď nedostala eldp ani potvrzení o zdanitelných příjmech. Zbytek roku jem odpracovala u jiné firmy. Jak mám podat dpfo v případě, že ho můžu podat?