Odměny a průměr na Dov.-prosím mzdové

• (neregistrovaný)

19. 1. 2012 11:02

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím a prosím o radu.
    Každý měsíc dostávájí zam-ci odměny, které se krátí poměrem odpracov. doby v měsíci.
    Nyní vedoucí všem zam-cům přiznal dále k těmto odměnám ještě jedny odměny, které se nekrátí, jsou v plné výši (dalo by se říci prémie, odměna jako na vánoce), např. odměna 2000 (krácená dle odpracovaných hodin) a druhá odměna zase 2000Kč, ale tato je v plné výši.
    Ptám se, jak tuto druhou odměnu mám zadat do mezd?
    Mám dvě možnosti:
    1. zadám do prémií
    2. spočítám a pokrátím odměnu a k této přičtu druhou odměnu ve výši 2000Kč a zadám pod jednou částkou do odměn.

Otázka také je, zda se tato druhá odměna (odměna jako na vánoce) musí do průměru na dovolenou rozpočítat na 4. čtvrtletí? (to bych asi zadala do prémií) protože mě to program počítá, že vstupuje do průměru jen na 1.Q2012.

Potřebuji zde splnit podmínku, aby tato částka nevstuovala celá do průměrů za dovolenou, ale pouze ve výši 25% (jedné její čtvrtiny) vždy do každého čtvrtletí?

Děkuji za radu a přeji pěkný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2012 11:22

xy5

Re: odměny a průměr na Dov.-prosím mzdov
      to se musíte zeptat nadřízeného, jak máte zadat
      nezdá se mi, že byste měl dávat odměnu v plné výši, to když bude někdo nemocný nebo bude mít dovolenou, tak dostane také odměnu v plné výši?

• 19. 1. 2012 12:10

eEmil (neregistrovaný)

O toto mi nejde, vedoucí napsal jedny odměny, které se krátí dle odprac.doby a nyní do mezd za 12/2011 skutečně vedoucí napsal "roční" odměny, které jsou pevně dané a nekrátí se dle odprac.doby za prosinec - jsou to takové roční prémie něco jako malý 13.plat.
      Jde mi o to, zda tyto druhé odměny se mají promítat ve výši jedné čtvrtiny do průměrů na Dov. v roce 2012. Tj. 1. čtvrtina na 1.Q2012 atd....?
      Děkuji předem za odpověď a přeji pěkný den

• 19. 1. 2012 12:15

xJ (neregistrovaný)

pokud je nějaká odměna definována jako roční, musí se rozpočítat na jednotlivá čvrtletí

• 19. 1. 2012 12:18

xy5

To jsem špatně pochopila, já myslela, že tu odměnu budete dávat měsíčně. Pokud se jedná o celoroční odměnu, pak použijte § 358 Zák.pr. Ano, bude se promítat do jednotlivých čtvrtletí r. 2012.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).