Re: opravný DD - prosím o názor
Myslím že lze.
Ale přemýšlela bych spíše jak Vašemu odběrateli usnadnit "doručení DBP". Co takhle emailem poslat jednou týdně, nebo měsíčně
"Potvrzujeme, že nám byl doručen opravný daňový doklad č. na částku....."
Zákon nevyžaduje razítko a podpis na konkrétním dokladě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
19. 1. 2012 13:24
Dobrý den, vlastně ani nečekám žádnou velkou radu, ale zkusím to. Dodáváme jednomu odběrateli, kdysi mu jakýsi jednatel (už tu dávno není ) podepsal jakousi rámcovou smlouvu, v níž je uvedeno, že pokud nám uhradí faktury před splatností, má nějaké procento slevy z ceny. Automaticky nám tedy zaplati pár dní před splatností samozřejmě už se slevou. Takže mi zůstávají u faktur nedoplatky. Vystavím tedy na tyto slevy opravný DD, ale ten se mi dlouho, dlouho, nevrací potvrzený, posílám jednou, podruhé, nakonec pošlu doporučeně a tak se mi zpátky vrátí i po několika měsících. Je to otravné, pořád to musím hlídat, ale je mi jasné, že pokud chceme ten "kšeft", musíme dodržovat podmínky a držet -- inu krok. Co když opravný DD nevystavím? Odvedu tak DPH z celé částky a slevu účetně zlikviduju do nákladů? Budu mít problém? Děkuji za Vaše názory.