Re: Dovoz zboží - pro paní Janu N.
pokud je to uděláno jako revers + - = 0, tak bych to nechala,
daňová povinnost se nemění
Ano, připočítávají se k základu daně jak pro vstup tak na výstup. Musíte se ale podívat do JSD jestli už nejsou zohledněny tam. Já dělám DPH tak že vezmu částku z faktury, přepočtu celním kursem, fakturu spedice v cizí měně taktéž, k tomu fakturu spedice v Kč, vše sečtu a to vezmu jako základ dph. V JSD jsem se totiž nikdy nedobrala té jejich částky.
Dobrý den, chtela jsem se zeptat, pokud mam s.r.o., nejsme platci dph, ale ted budu mit nejaky dovoz z treti zeme,kde budu platit clo a dph. Musim se kvuli tomu nejak registrovat nebo informovat fu a podavat nejake hlasei o dovozu ? Vse zaplatim na celnici, tak nevim, zda mam nejakou povinnoti i vuci fu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2012 20:06
Dobrý den, prosím vás převzala jsem účetnictví, kde je spoustu dovozů zboží ze 3 zemí. V přiznáních k DPH jsou tyto dovozy uvedeny na ř 7 a 42. V diskuzích se tu uvádějí ř 7 a 43.
Prosím, kde v JSD najdu, že je správcem daně celní úřad ?
V odd. 47 vyčísleno DPH není.
Zboží bylo dovezeno dle § 23 odst. 1 písm. a).
Myslím že měl být použit řádek 43 a ne 42.
Prosím poradíte mi ? Moc děkuji