Stavební práce v Německu pro nepl. a DPH

• (neregistrovaný)

19. 1. 2012 22:39

Dobrý den,
    firma s.r.o. plátce DPH v ČR bude provádět rekonstrukci RD pro soukr. osobu (osoba nepovinná k dani) v Německu (dům pro bydlení). Po pročtení diskuse zde a studiu zákona, bych si chtěla potvrdit nasbírané znalosti.
    Dle § 10 ZDPH je místem plnění služby vztahující se k nemovitosti místo, kde se nemovitost nachází. Mám povinnost se zaregistrovat v Německu a odvést zde DPH....? Budu fakturovat s DPH 19% (?) (nemohu najít, jaké služby v Německu patří do snížené sazby), řádek přiznání 21? Mám nárok na odpočet DPH z přijatých zdanit. plnění (materiál apod) zakoupených zde v ČR. Musí nebo měla by faktura obsahovat nějakou informaci o tom, že DPH je odvedena v jiném člen. státě?
    Prosím má někdo tuto zkušenost z praxe a případně již firmu po kontrole?
    Náš daňový poradce nemá moc chuť tuto problematiku studovat a poradit :-( a v okolí co člověk (účetní) to názor.
    Hledám případně i kontakt na účetní firmu v okolí K.Varů, která by spolehlivě poradila s celou problematikou (samozřejmě za úplatu).
    Děkuji za rady i případné nasměrování.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2012 6:32

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Stavební práce v Německu pro nepl. a
      nárok z přijatých tady podle mě máte, místo plnění je v Německu,
      přihlásit tam a vypořádat dph dle jejich přiznání,
      vy do ř. 26 bez daně

• 20. 1. 2012 11:01

bea67 (neregistrovaný)

Re: Stavební práce v Německu pro nepl. a
      Děkuji ale zamotávám se.
      Takže na faktuře bude text:
      " Plnění je osvobozeno od DPH podle § 24a, § 67, § 68, § 69 a § 70, §89, § 90, § 92 zákona o dani z přidané hodnoty s nárokem na odpočet daně."
      Plnění bude v sazbě 0%? Ja přece chci, aby mi to zákazník zaplatil včetně dph, kterou odvedu do Německa? Tak mi to přestává
      už mozek brát. Jak tedy bude vypadat faktura? A co mi půjde do výnosů, já z vydělaných peněz ještě navíc odvedu dph, kterou mi zákazník ani nezaplatí, jelikož je to osvobozeno (u nás)?
      Prosím polopaticky.
      Děkuji za Váš čas a rady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).