Re: Zvýhodnění na děti
Předpokládám, že musí doložit ze zaměstnání, že nestačí Čestné prohlášení... Ale s jakým datumem to potvrzení má být, aby bylo použitelné pro ten rok 2011. Otázka kdy v lednu onen zaměstnanec nastoupil, pokud v půlce. Mohl si uplatnit za leden v předešlém zaměstnání...
Pokud má manželka zaměstnavatele, doloží potvrzením od zaměstnavatele, jinak čestné prohlášení. Datum bude třeba dnešní (do 15.2.). I kdyby nastoupil v půlce ledna, děti uplatníte za celý rok. Samozřejmě s potvrzením o zd.příjmech od případného lednověho zaměstnavatele.
A prosím jak je to v případě měsíčních slev na dítě. Když mi nastoupí zaměstnanec např. 1.12. a doloží mi od manželky potvrzení, že si neuplatňuje, toto potvrzení je datované např. 15.12. Nevím, jestli mu můžu uplatnit slevu již za prosinec, nebo až od dalšího měsíce po odbržení potvrzení od manželky. Poradíte?
Děkuji v tomto jsem tápala. Ještě mám problém s jednou zaměstnankyní, která si chce dát ročního zúčtování slevu na dítě. Rozvedla se, když dítěti bylo více jak 18 let. Doloží mi potvrzení o studiu. Ale pravděpodobně nedonutí exmanžela, ať dodá potvrzení ze zaměstnání, že si neuplatňuje on. Myslíte, že bez jeho potvrzení jí tu slevu na dítě dát nemůžu? fakt nevím.. díky za názor
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
20. 1. 2012 9:26
Zaměstnanec u nás nastoupil v lednu 2011 a neuplatňoval zvýhodnění na 2 děti, nyní mi oznámil, že chce provést roční zúčtování za rok 2011 s tím, že má 2 děti a chce na ně za celý loňský rok uplatnit zvýhodnění. Můžu mu provést roční zúčtování daní? Hanka