Re: opakovaný podpis - prohlášení poplat
Když nastoupí během měsíce, neměla by se prohlášení překrývat, ale navazovat. Potom není problém. Případ, že jsou prohlášení podepsaná souběžně, by neměl nastat. V případě, že je potřeba podepsat někde jinde, měla by v té době být do původního prohlášení napsaná změna. Např. "ruším platnost prohlášení na měsíce červenec a srpen".
Děkuji za názor. Tohle beru. Ale jde mi hlavně o to opakování podpisů. Mám tady teď zaměstnance na DPP. Každý měsíc sjednávám novou DPP na 10 000 Kč, abych se vyhnul placení SP, ZP a připadá mi "uhozené" ho nechávat každý měsíc podepsat prohlášení.
Mýlíte se, prohlášení nesmíte mít podepsáno na STEJNÉ OBDOBÍ u dvou zaměstnavatelů. V jednom měsíci můžete mít podepsáno u dvou zaměstnavatelů, pokud se oba PP (DPP,DPČ) nekryjí. Pak třeba do půlky měsíce máte podepsáno u jednoho, ten uplatní slevy. Od půlky měsíce podepíšete u druhého, který slevy neuplatní. Kdyby ale jedno z těch zaměstnání trvalo celý měsíc, nesmíte mít podepsáno u obou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2012 9:50
Ze starších příspěvků jsem se tu dočetl, že na každý nový pracovněprávní vztah, u jednoho zaměstnavatele, v rámci jednoho zdaňovacího období, musí být extra podpis na prohlášení poplatníka. Na http://poradna.finance.cz/mzdy/51664-prohlaseni-poplatnika/ jsem zase našel, že nemusí, což mi připadá logičtější. Prohlášení se přece podepisuje na konkrétní zdaňovací období nebo část zdaňovacího období pro konkrétního zaměstnavatele a mělo by snad platit po celou dobu zdaňovacího období i když vztahů bude více ne? Někdo může namlouvat, že by potom nebylo možné podepsat prohlášení jinde, ale to je podle mě blbost. Prohlášení můžou být klidně podepsány souběžně, pouze však 1 zaměstnavatel může poskytovat slevy. Když nastoupí člověk v půli měsíce, tak taky může podepsat prohlášení, ale slevy mu nedáte, protože mu je dal předchozí zaměstnavatel. Takže má v jednom měsíci dvakrát podepsané prohlášení a přitom to není špatně. Nezlobte se, že tak filozofuju, ale opravdu mě zajímá jak to tedy je. Děkuji za názory.