Re: Výdaje paušálem-dodanění
koukněte do pokynů, řekla bych, že to bude str. 2 přílohy č. 1 (tabulka E)
Re: Výdaje paušálem-dodanění
dobrý den, navážu na Vaší diskuzi, mohla bych poprosit o Váš názor. V roce 2011 bylo OSVČ vrácen přeplatek na VZP z roku 2007 (fyzicky 5200, 300 bylo použito na úhradu pojistného, které vyšlo z přehledu). Základ daně budu zvyšovat o 5500, v DAP ř. 105. Těchto 5500 mi také ovlivní sociální pojištění, ale u VZP se domnívám, že uvedu pouze příjmy a výdaje. Tedy by mi částka 5500 neovlivnila VZP. Mám pravdu nebo jsem mimo? Moc děkuji za reakce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2012 11:42
Chci přejít na výdaje paušálem. Za loňský rok dodaním zásoby a závazky. To je mi jasné. A co když mám v majetku automobil ( při nákupu jsem si uplatnila v roce 2008 DPH, auto normálně odepisuji). V tabulce D na konci roku 2010 mám v majetku uvedenou zůstatkovou cenu auta. Ovlivní mi tento odepisovaný majetek podání dodatečného přiznání za rok 2010? Nebo to nemá na nic vliv?