Re: Uplatnit Revers když fakturu rozporu
Služba poskytnuta nebyla-jednalo se o dofakturaci nevyčerpané rezervace zvýrazněného místa pro umístění časově omezeného zboží. Jedná se o obch.řetězec, který toto běžně fakturuje, ale tento bod je ve smlouvě vynechán. Prosím, jak byste tedy postupovali? Přece pokud vím, že služba nebyla poskytnutá, tak bych já měla vystavit ODD k původní faktuře - ale více to vidím tak, že pokud je něco neoprávněně fakturované, tak o tom bych neměla účtovat a fakturu vrátit.
Přikláním se k vrácení faktury. Pokud to nemáte sjednáno, je to neoprávněná fakturace. Pokud FÚ napadne, že nemáte službu uvedenu v přiznání, můžete oponovat uzavřenou smlouvou, že se jedná o neoprávněnou fakturaci.
Moc děkuji!!! Prosím ještě o jednu radu-tuto službu mi fakturuje obch.řetězec v tuzemsku. V tomto případě je fakturace dle smlouvy ve znění: "kompenzační poplatek ve výši odpovídající ceně nevyužitého rezervovaného prostoru" tzn.byla smluvně dohodnuta částka za rezervaci prostoru, která byla postupně čerpána a teď je dofakturován zbytek nevyčerpané smluvní částky za rezervaci. Je fakturováno jako základ daně ve výši 695tis.Kč a daň v základní sazbě ve výši 139tis.Kč. Prosím o radu, na který účet zaúčtovat - zda na 518 a nebo na 548 a jestli se bude jednat o uznatelný náklad pro daň z příjmů-jestli můžu uplatnit odpočet DPH - jedná se o velkou částku, tak jsem v rozpacích.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
20. 1. 2012 12:26
Odběratel z SK nám fakturuje službu v režimu Revers charge. Tuto službu ovšem nemáme sjednánu a proto žádáme o dobropis nebo o storno faktury. Faktura z SK má DZP i vystavení 31.12.2011. Zaslána byla e-mailem, takže byla přijata také 31.12.2011. Prosím, poraďte, mám tuto fakturu zaúčtovat a udělat revers charge DPH anebo ji nemám vůbec účtovat ani vyměřovat DPH? Jedná se o částku ve výši 18.900 EUR, takže si myslím, že FÚ nás vyzve, že jim nebude souhlasit souhrnné hlášení ze Slovenska.Vůbec si nevím s tím rady. Za každý názor předem děkuji.