Re: Prosím, poradíte někdo?
Můj osobní názor... podepsala jste DOHODU o ukončení PP. tudíž nemáte vcelku na nic nárok. Máte-li čas a je-li to |Váš koníček obrážet úřady, přeju "hodně štěstí". podle mě byla chyba už v počátku při podepsání té DOHODY. Nárok na proplacení řádné dovolené - podle mě - máte, ale na ostatní bych se vy.... Záleží na vaší nervové soustavě.
Můj koníček to rozhodně není, ale pokud bych díky tomu měla přijít o několik tisíc měsíčně (samozřejmě na to vůbec nemusí dojít, práci si hledám a být nezaměstnaná delší dobu rozhodně neplánuji, ale nikdo neví...), tak mi to za to stojí, zvlášť když má člověk dvě malé děti a žijeme z jedné výplaty. Dovolenou jsem proplacenou dostala, to už je vyřešeno, teď bohužel musím řešit tu otázku na ÚP - sem směřoval i můj dotaz..
Obávám se, že na toto nemají ani úřady práce jednotný názor, proto vám nikdo neodpovídá. Někde prý požadují, aby matka po RD skutečně nastoupila do práce a začala pracovat, aby jí počítali podporu z pravděpodobného příjmu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2012 13:22
Omlouvám se, ale můj dotaz někde zapadl, pokud budete někdo vědět, budu moc vděčná!
>>Dobrý den,
>>
>>moc prosím o radu - mám právo na výpočet podpory v
>>nezaměstnanosti z výše pravděpodobného výdělku, když
>>mi
>>zaměstnavatel proplácel dovolenou a vzniknula mi tím
>>účast na důchodovém pojištění od 1.12.-27.12.2011?
>>Předtím jsem byla na RD, se zaměstnavatelem jsem
>>podepsala
>>dohodu o ukončení pracovního poměru z důvodu
>>nadbytečnosti.
>>
>>Děkuji moc
> Ano.
Je to prosím někde vymezené v zákoníku? Jde o to, že jsem musela podávat na ÚP Žádost o obnovu řízení, jelikož mi nejdříve zaměstnavatel zamlčel, že mám nárok na proplacení dovolené, to jsem si musela sama zjistit a bojovat o to - nakonec se podařilo, jenže v té době už jsem měla na ÚP podepsané papíry s podporou vypočítanou z průměrného výdělku NH (to jak to dělá těch 3500Kč/měs.) Žádost jsem podala, ale byla mi ÚP zamítnuta, bohužel se v ní ale vůbec neřešila finanční stránka věci, ale to, že jsem už podepsala, že se vzdávám práva na odvolání (v té době jsem vůbec netušila, že mě zaměstnavatel obral o něco, na co mám ze zákona nárok). Musím se teď proti tomuto rozhodnutí odvolávat až na Ministerstvo práce a sociálních věcí, tak bych ráda, věděla, jestli můžu v odvolání citovat nějaký zákon a dožadovat se svého práva.
Děkuji moc a omlouvám se za zdlouhavý dotaz.