Datum na opravném daňovém dokladu a DPH

• (neregistrovaný)

20. 1. 2012 19:30

Dobrý večer,
    obdržela jsem opravný daňový doklad na reklamované zboží dne 2. 12.2011.
    Tento doklad dodavatelská firma vystavila 28. 11. 2011. Doklad jsem jim potvrdila s datem 2. 12. 2011.

V jakém měsíci bych si měla uplatnit DPH, kde je to v zákoně o DPH uvedeno?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2012 20:01

marrr (neregistrovaný)

Re: Datum na opravném daňovém dokladu a
      nemám teď u sebe zákon o DPH - ale jedná se o slevu na zboží nebo o vratku - vrácení části zdanitelného plnění? toto řeší § 42, pokud je to sleva tuším, že je to dnem Vašeho příjetí dobropisu - dodatečně sjednaná podmínka po DUZP a pokud je to vratka špatné dodávky tak mám tušení jestli to není ke dni původního DUZP - původního dodání zboží. Ale nejsem si úplně jistá. Taky to vždycky hledám v tom §

• 20. 1. 2012 22:11

Zoja K. (neregistrovaný)

Jedná se o vrácené zboží dodavateli z důvodu reklamace zákazníka, který z důvodu poruchy např. varné konvice uplatnil reklamaci, ale zboží je neopravitelné a dodavatel nám tedy vrací peníze a my je zároveň vracíme zákazníkovi. Takže datum původního dodání varné konvice od dodavatele může být i rok starý. A na tento případ se vztahuje jaká možnost?

• 20. 1. 2012 22:32

marrr (neregistrovaný)

1) Plátce může opravit výši daně
      a) při zrušení nebo vrácení celého nebo části zdanitelného plnění,

4) Oprava základu daně a výše daně je samostatným zdanitelným plněním, které se považuje za uskutečněné

a) ve zdaňovacím období, ve kterém byl daňový dobropis doručen plátci, pro kterého se uskutečnilo zdanitelné plnění, pokud jde o opravu výše daně podle odstavce 1 písm. a), b) c) a e), nebo
      b) ve zdaňovacím období, ve kterém byla oprava výše daně provedena, pokud jde o opravu výše daně podle odstavce 1 písm. d) 2 nebo 3.

podle výše uvedeného bych si myslela odst. 1. bod a a odst. 4. bod a - takže bychten dobropis zaúčtovala dnem přijet 2.12.2011. Ale od 1.1.2012 je to znění jiné, možná vyjde na stejno akorát to jinak formulovali

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).