Re: rozdíl mezi instalací a montáží
>dnes jsme v účtárně řešili rozdíl mezi instalací a
>montáží-technik přišel s dotazem ohledně PDP jestli je
>montáž výparníku /je to součást klim. zařízení které
>jede ve starém režimu DPH/ je v režimu PDP. Hledali jsme
>v "chytrém soupisu" a tam je instalace,oprava a
>údržba...
>Vysvětlil nám, že montáž spočívala v tom, že do zdi
>pracovníci zabudovali 2 skoby a na ty ten výparník
>zavěsili. Naznali jsme, že instalace je v případě zapojení
>něčeho někam a pak to třeba chladí, mrazí, hučí apod.
>
>Připoji se někdo k naší diskusi? Moc díky.
Jsme jak detektivové.
Jsem zatřizovala včera se stavařem věci a on řekl, že to musel dělat nějaký kokot, že pod některý kod dát to a to je prostě nesmysl a kdo to má hledat.
Takže tak.
No ale obojí snad spadá do RPDP, ne? Instalace i montáž?
jenomže u průmyslových klimatizací je výjimka - to se v soupise nezahrnuje a jede to ve starém režimu a výpatník je vlastně součást té klimatizace. Zdůrazńuji průmyslpvá klimatizace. Je tam ještě klimatizace kanceláří ..... a to do PDP spadá. Jsme firma, která se tímto právě celkem zabývá-je to součástní dodávek staveb a jsme z toho na prášky
nemám to doma ale v tom soupise je myslím instalace, opravy a údržba klimatizačních jednotek - a ty jsou po staru s DPH. Ale když mi napíší montáž klimatizace tak jsem jak Colombo a vyslýchám technika div že ne pod tzvícenou lampou jak v Bartolomějské a on si myslí, že nejsem normální
Já si myslím že ne, instalace asi ne vždy - když instaluji tiskárnu k počítači tak to není RPDP.
Už se na nás občas ve firmách koukaj divně :-).
Je instalací, když přidávám speciální kartu (např. zvýšení počtu uživatelů) do telefonní ústředny, když to nejprve demontuji, přidám kartu a namontuji nebo montáž a tudíž RPDP?
A takových rozporů je mnoho.
Já myslím, že jsou to stavební a montážní práce ke stavbě.
Takže instalace tiskárny, to bych se u toho zasmála jak u toho, jak zatřídit sezení na záchodě:-)
Já nad tím taky pořád přemýšlím a ještě víc mě štve, že nikdo nic neví jistě:-(
O klimatizacích jsme si psali tady http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=892673
Ale jak jsem se bavila s kamarádkou, tak odpověd z GFŘ by prostě nebrala jako směrodatnou, protože FÚ ji uznat nemusí:-(
Z toho zblázním:-(
Jdu si nalít víno:-)
Renatko jdete zítra do práce? jsme všichni asi stejně postižení -já tento týden dělala od 7 skoro každý den tak do 18.30. a mám hrůzu až mi v pondělí ráno v 5,30 zazvoní mobil.Hlavně že nás všichni vidí jenom sedět v kanceláři, popíjet kafíčko a pokecávat
přiznám se, že nevím teď momentálně jestli je tam něco s počítačovou technikou nebío něco kam by se to dalo napasovat, my jsme stavbní firma tak se na ostatní oddíly moc nezaměřuji, ale snad se někdo ozve. Ale myslím si, že se jedná práve o montáže stavebních prací že by ta poč. technika tam snad ani nepatřila, sle fakt za to krk nedám
A mně napsala daňová poradkyně -
Když se jedná o práce spojené se zabudováním trubek a rozvodů do objektu, tak je přenesení povinnosti.
Když se jedná o montáž té klimatizační jednotky, jedno jaké která ohřívá ten vzduch/ tj stejně jako plynový kotel apod/ tak to je s dph.Takže se to rozděluji na montář trubek a rozvodů do baráku a na montáž té samotné jednotky
A já už neměla na to s ní diskutovat.
no škoda ,že jsem si nevzala ten krásný soupis domů - ale myslím, že tam montáž plynového kottle PDP je. Ale ještě se vrátím k té průmyslové klimošce - mám takové tušení, že mi poradce taky říkal něco takového, že ta montáž je v PDP a ta jednotka bude postaru, že se to asi bude muset rozdělit na dvě položky. Ale právě v tom soupise co nezahrnuje PDP je instalace, oprava a údržba průmyslové klimatizace. Už vidím jak se dohaduju s fiančákem o rozdílu pojmu instalace a montáž. Když bude chtít tak mě utopí jako kotě. Nevím jestli víno není slabý kalibr a jestli by jsme v práci neměli fasovat něco silnějšího aby jsme tu změnu nějak rychle a elegantně všichni vstřebali.
el -montáž
>>>>-
>>>>je klasicky PDP:-(
>>>no škoda ,že jsem si nevzala ten krásný soupis domů -
>>>ale myslím, že tam montáž plynového kottle PDP je.
>>>Ale ještě se vrátím k té průmyslové klimošce - mám
>>>takové tušení, že mi poradce taky říkal něco
>>>takového,
>>>že
>>>ta montáž je v PDP a ta jednotka bude postaru, že se
>>>to
>>>asi bude muset rozdělit na dvě položky. Ale právě v
>>>tom soupise co nezahrnuje PDP je instalace, oprava a
>>>údržba průmyslové klimatizace. Už vidím jak se
>>>dohaduju s
>>>fiančákem o rozdílu pojmu instalace a montáž. Když
>>>bude chtít tak mě utopí jako kotě. Nevím jestli víno
>>>není slabý kalibr a jestli by jsme v práci neměli
>>>fasovat
>>>něco silnějšího aby jsme tu změnu nějak rychle a
>>>elegantně všichni vstřebali.
>>Co to je za soupis? Ne tato
>>klasifikace?
>>
>>http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/Klasifikace_CZ-CPA_41_-_43.pdf
>jo jo
No jo, ale tady je to rozdělené jen na průmyslovou a pak asi neprůmyslovou. A jak poznám průmyslovou a neprůmyslovou?
Nějaký výkon atd?
Přece i průmyslová bude s montáží trubek do zdi objektu:-(
43.22.12 Instalace topení, ventilace a klimatizace
Z:
- instalace topení (elektrického, plynového, olejového, naftového nebo neelektrických
solárních kolektorů), včetně souvisejících trubních rozvodů a klempířských prací
- instalace a údržbu regulačních zařízení ústředního vytápění
- napojení na dálkové vytápění
- údržbu a opravy domácích kotlů a hořáků
- instalace klimatizačních, ventilačních a chladících zařízení pro obydlí, počítač(- n41b)ová
centra, kanceláře a obchody, včetně souvisejících trubních rozvodů a klempířských prací
N:
- údržbu a opravy průmyslových kotlů (33.12.14)
- instalace, opravy a údržbu průmyslových klimatizačních a chladících zařízení (33.12.18,
33.20.29)
- elektroinstalace elektrických solárních kolektorů a podlahového topení (43.21.10)
- čištění komínů (81.22.13)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2012 19:56
dnes jsme v účtárně řešili rozdíl mezi instalací a montáží-technik přišel s dotazem ohledně PDP jestli je montáž výparníku /je to součást klim. zařízení které jede ve starém režimu DPH/ je v režimu PDP. Hledali jsme v "chytrém soupisu" a tam je instalace,oprava a údržba...
Vysvětlil nám, že montáž spočívala v tom, že do zdi pracovníci zabudovali 2 skoby a na ty ten výparník zavěsili. Naznali jsme, že instalace je v případě zapojení něčeho někam a pak to třeba chladí, mrazí, hučí apod.
Připoji se někdo k naší diskusi? Moc díky.