Re: ELDP - mateřská a rodičovský příspěv
ELDP za rok 2011 bude vypadat tak, že od měsíce následujícího po měsíci porodu budou X, dny vykřížkovaných měsíců budou odečteny od dnů celkem a vyloučené doby budou do dne předcházejícího dni porodu. Částky RP nejsou vyměřovacím základem (neodvádí se z nich pojistné), takže s ELDP nijak nesouvisejí.
Protože porod byl už 2010, vylučené doby tam nebudou vůbec, nebudou ani dny a 1-12 bude X.
Vzhledem k tomu, že PPM byla do 14.4.2011, nebude leden, únor, březen a duben vykřížkován. VD budou do 14.4.2011 a dnů pojištění do 14.4.2011.
vs, nemáte pravdu, takto se naposledy vedly mateřské na ELDP, když PPM začala v roce 2008. Od roku 2009 (nový nemocenský zákon) pokud PPM vznikla po 31.12.2008, vedou se na ELDP vyl.doby do dne předch.dni porodu a od měsíce násl. po porodu X. Prosím věřte mi, mimo jiné kontroluji ELDP na OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
21. 1. 2012 23:14
Dobrý večer, mám dotaz ohledně ELDP za rok 2011. Peněžitá pomoc v mateřství mi náležela od 1.10.2010 - 14.4.2011 v denní výši 185,- Kč (porod 24.11.2010). Zároveň mi ale byl vyplácen rodičkovský příspěvek do částky 7.600,- Kč. ÚP mi vyplácí celkovou částku 7.600,- Kč od 7.6.2011, nejspíše za květen.
Jak má vypadat ELDP za rok 2011? Prosím o radu, nemůžu se v tom nějak zorientovat...
Děkuji moc.