Re: Řemeslná živnost
Takže si mám podat dodatečné za rok 2010 na výši neuhrazených faktur, které mě přešly do roku 2011? A jak je to se SP a ZP? A ty faktury které mě přešly do roku 2012 v tuto chvíli řešit nemusím?. Nebo lze si to někde polopaticky přečíst a nastudovat? Ještě jednou děkuji.
Ne, necháte přiznání stejně jako řádné, jen změníte typ na dodatečné a v příloze na str. 2 stav pohledávek z ř. 5 tabulky D na konci období přepíšete jako neuhrazené pohledávky do tabulky E - zvyšující HV. Dále stav závazků z ř. 7 tabulky D jako snižující.
Doplníte oddíl 6, kde napíšete do ř. 78 kolik vyšla daň z řádného přiznání, na ř. 79 nově vypočtenou daň a na ř. 80 vyjde rozdíl. Doplníte ř. 85 a 91 a je to hotovo. Nezapomeňte na 1. straně doplnit datum změny pro podání dodatečného přiznání = datum vystavení dodatečného přiznání.
Stačí takto?
Tak to jste jednička!!!! Hned jsem to zkusil vyplnit do tiskupise a funguje to. Jen mi nevyšla žádná daň, protože jsem vloni sice byl v zisku, ale sleva na poplatníka byla větší než vypočtená daň. Takže letošní výše závazků a pohledávek nikde neuvádím (vdu DE). A zásoby se uvádějí taky jako zvyšující HV? Opravdu moc děkuji za pomoc.
Zásob se to netýká, ty nechte. Letos pouze v příloze zaškrtnete nahoře, že výdaje uplatňujete procentem, vyplníte ř. 101=příjmy
tj. součet všech příjmů i těch neuhrazených, z toho vypočítáte 80 % a uvedete na ř. 102, přepíšete data dolu do tab. B a je to hotovo. Vše se přenese do přiznání a vypočítá se daň už klasicky.
Mějte se
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
22. 1. 2012 9:49
Dobrý den, podnikám na základě živnost.oprávnění - řemeslná živnost ( truhlářství). Za rok 2010 jsem podával přiznání na základě prokázaných výdajů. Letos by mi vyšlo lépe paušálem. Vztahuje se na mě 80% paušál? A jestli ano, je problém v tom že mi z roku 2011 přecházejí faktury se splatností až v roce 2012? Nebo je v přiznání musím někde uvádět a třeba dodaňovat? Děkuji předem za odpověď. P.