Re: Jak na mzdy? Moc všem předem děkuji!
Dobrý den. Jsem zač. mzd. i pers. v podvoj.účtu s nulovými znalostmi. Nesnáším pročítání zákonů (jedno vám napíší, druhým vyvrátí, dalšími "opatřeními a dodatky"-z toho mám guláš), máte nějakého jednoduchého pomocníka, brožuru, "nápovědu" mimo těchto stránek -jak na to? Vím, představuji si to jednoduše, ale existuje alespoň nějaká zjednodušená verze pro ty, kteří se
chtějí co nejdříve naučit, nebo si ověřit správnost? Moc Vám děkuji za jakékoliv poněty!!!!!
Jde vám o zaúčtování v účetnictví nebo výpočty mezd?Jde mi vlastně i o nároky zaměstnanců, teď vlastně o vyúčtování daní - co k tomu potřebuji, naopak jak mají vypadat doklady pro potrvzení, že nepořadovali snížení daní za nezlet.děti. Máme sice program na mzdy, ale jak zjišťovat průměry pro nové zam. snižování dovolené pro dlouhodobě nemocné, ovlivní neplacené volno mzdu? To co tam mám nastrkat, co si musím hlídat, jaké průměry na náhr,mzdy. Je to vlastně i personální práce, která ovlivňuje mzdy.... Děkuji!
Takže bohužel pro vás, se bez zákonů neobejdete.
Zjednodušený postup neexistuje. Lze si koupit kvalitní literaturu a studovat.V Anagu vyšla abeceda mzdové účetní, kupte si ji.
Nicméně začít naostro jako mzdová účetní a personalista a neznat z toho prakticky nic, to je naprosté hazardérství.
Prů...švih je to zejména pro lidi, kterým budete mzdy zpracovávat.
>>>Dobrý den. Jsem zač. mzd. i pers. v podvoj.účtu s
>>>nulovými znalostmi. Nesnáším pročítání zákonů (jedno
>>>vám
>>>napíší, druhým vyvrátí, dalšími "opatřeními a
>>>dodatky"-z toho mám guláš), máte nějakého
>>>jednoduchého
>>>pomocníka, brožuru, "nápovědu" mimo těchto stránek
>>>-jak na
>>>to? Vím, představuji si to jednoduše, ale existuje
>>>alespoň nějaká zjednodušená verze pro ty, kteří se
>>>chtějí co nejdříve naučit, nebo si ověřit správnost?
>>>Moc Vám děkuji za jakékoliv poněty!!!!!
>>>Jde vám o zaúčtování v účetnictví nebo výpočty
>>>mezd?Jde mi vlastně i o nároky zaměstnanců, teď
>>>vlastně o
>>>vyúčtování daní - co k tomu potřebuji, naopak jak
>>>mají
>>>vypadat doklady pro potrvzení, že nepořadovali
>>>snížení
>>>daní za nezlet.děti. Máme sice program na mzdy, ale
>>>jak
>>>zjišťovat průměry pro nové zam. snižování dovolené
>>>pro
>>>dlouhodobě nemocné, ovlivní neplacené volno mzdu? To
>>>co tam mám nastrkat, co si musím hlídat, jaké průměry
>>>na náhr,mzdy. Je to vlastně i personální práce, která
>>>ovlivňuje mzdy.... Děkuji!
>>Takže bohužel pro vás, se bez zákonů neobejdete.
>>Zjednodušený postup neexistuje. Lze si koupit
>>kvalitní
>>literaturu a studovat.V Anagu vyšla abeceda mzdové
>>účetní, kupte si ji.
>>
>>Nicméně začít naostro jako mzdová účetní a
>>personalista a neznat z toho prakticky nic, to je
>>naprosté
>>hazardérství.
>>Prů...švih je to zejména pro lidi, kterým budete mzdy
>>zpracovávat.
>laik žasně, odborník se diví "nesnáším pročítání
>zákonů":)
>tak ať jde tazatelka dělat něco jiného, třeba pomocnou
>kuchařku, vařit snad umí,ne?Ok, díky za vaše názory. Jednou je vždycky poprvé... Za radu o co se opřít děkuji. Fajn, tak jako jsem já řekla svůj názor a přiznala co neumím, řekl i poslední pisatel svůj názor. Od toho je tu diskuze. Ale myslím, že o takové rádce se opřít nedá.......tak asi jako se mzdová nemůže opřít o kuchařku, ale o zákony! Taky Vám přeju ať se daří!
>>>Dobrý den. Jsem zač. mzd. i pers. v podvoj.účtu s
>>>nulovými znalostmi. Nesnáším pročítání zákonů (jedno
>>>vám
>>>napíší, druhým vyvrátí, dalšími "opatřeními a
>>>dodatky"-z toho mám guláš), máte nějakého
>>>jednoduchého
>>>pomocníka, brožuru, "nápovědu" mimo těchto stránek
>>>-jak na
>>>to? Vím, představuji si to jednoduše, ale existuje
>>>alespoň nějaká zjednodušená verze pro ty, kteří se
>>>chtějí co nejdříve naučit, nebo si ověřit správnost?
>>>Moc Vám děkuji za jakékoliv poněty!!!!!
>>Nicméně začít naostro jako mzdová účetní a
>>personalista a neznat z toho prakticky nic, to je
>>naprosté
>>hazardérství.
>>Prů...švih je to zejména pro lidi, kterým budete mzdy
>>zpracovávat.
>laik žasně, odborník se diví "nesnáším pročítání
>zákonů":)
>tak ať jde tazatelka dělat něco jiného, třeba pomocnou
>kuchařku, vařit snad umí,ne?
Pájo bohužel tomu nahrávají majitelé firem, často kumulují funkce, řka, však vy to zvládnete na tom nic není, co se může stát.
Ve snaze ušetřit, ani nezkoumají zda uchazeč/ka něco umí, hlavně, že to bude dělat za minimální ( o jiné nemaj ponětí) mzdu.
Jak tu docela nedávno podotkla jedna pracovnice fin. úřadu, co sem na BC nakoukla - rohožka je pro ně cennější, než účetní.
Pak se nedivte, že to dělá kdo má ruce ...
já vůbec nehodnotím přístup majitelů firem, ten znám z praxe osobně, já se jen divím, že místo toho, aby se snažila prostudovat co nejvíce, pochopitelně se zákony v oboru začít, tak se vyjádří, že ji nebaví číst zákony, nebo jak to přesně napsala,a hledá nějakou zkratkovou cestu, která neexistuje, zkušené účetní a daňaři, kteří zde odpovídají, sami uvádějí, jak dlouho jim trvalo, než se na nějakou úroveň vypracovali, co vše pro to museli udělat a jak se musí stále sebevzdělávat, aby nezaostali, proto jsem psal o kuchařce, tam by toho byla ušetřena.
Paní Alen děkuji za nápovědu ohledně Abecedy! No rohožka snad nejsem, ale prostě dosud jsem to nepotřebovala. A jelikož to musí být "hned", hledám co nejrychlejší metodu, víme? Bohužel, už mi nenahrává ani věk, ani dlouhé nohy, ani 4. ........Pěkný zbytek neděle a věřte, že na to nejsem hrdá, ale dělám co můžu!
Lejdy, ono hodně lidí to nebaví, číst zákony:-( Já taky znám mnohem příjemnější činnosti:-)
Ale bez toho se prostě neobejdete:-(
Kupte tu Abecedu mzdové účetní.
Ale vždy tam budou odkazy na paragrafy,které budete muset najít a nastudovat.
Každá rada pomůže a proto díky!
na to nejsem hrdá, ale dělám co můžu!
>
>Lejdy, ono hodně lidí to nebaví, číst zákony:-( Já
>taky znám mnohem příjemnější činnosti:-)
>Ale bez toho se prostě neobejdete:-(
>Kupte tu Abecedu mzdové účetní.
>Ale vždy tam budou odkazy na paragrafy,které budete
>muset najít a nastudovat.
Nojo, tak jsem to zkusila a když není jiné pomoci, tak s elánem do studia. Omlouvám se všem mzdovkám, moc si jich vážím a věřte mi, nikomu brát práci nechci, ale nechci ztratit ani tu kterou mám, baví mě, myslím si, že jsem v ni i dobrá, (proto asi podnikatel uvážil, že zvládnu i ty mzdy...)ale ty mzdy prostě jsou u mě trochu mimo.......
Re: Každá rada pomůže a proto díky!
Sežeňte si dobrý mzdový program, ten za Vás udělá "spoustu" práce, ale bacha, musíte si stále stahovat up-grade, pořád se něco mění. To ovšem neznamená, že se nemáte učit, učit a učit. Musíte vědět, co do toho programu zadávat prvotní info a pak případné změny. Zlomte vaz. určitě to zvládnete.
Re: Každá rada pomůže - pomohu
Také nakupuji v anagu- Mzdová účetní- výborná- pro začínající mzdovky v kostce skoro vše. Dál odebírám časopis- Mú - měsíčník- pružně reaguje na změny- bývají i příklady výpočtů, a také Zákoník práce s komentářem. Mají být do konce ledna.-Mám objednáno.
Pro začínající mzdovku výborné- a také sledovat a pročítat dotazy zde v diskuzi- moc mi pomohlo. Začínala jsem v listopadu 2008 jako naprostý "neználek". A stále se učím studuji- stále samé novinky, první 0,5-0,75 roku byl hrozný. V práci plno práce ( každý začátečník je pomalý)- a doma studium do noci. Dodnes nechápu tu "odvahu" zaměstnavatele, že mě vzal. Loni jsem měla kontrolu a NIC nenašly. To byla ta správná pochvala. V jakém děláte programu?
Když by jste chtěla pomohu. Napište adresu. Jinak moc držím palce.
Monika ---
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2012 12:31
Dobrý den. Jsem začínající mzdová v podvoj.účtu s nulovými znalostmi. Nesnáším pročítání zákonů (jedno vám napíší, druhým vyvrátí, dalšími "opatřeními a dodatky" z toho mám guláš), máte nějakého jednoduchého pomocníka, brožuru, "nápovědu" mimo těchto stránek - jak na to? Vím, představuji si to jednoduše, ale existuje alespoň nějaká zjednodušená verze pro ty, kteří se chtějí co nejdříve naučit, nebo si ověřit správnost? Moc Vám děkuji za jakékoliv poněty!!!!!