Vypořádací koeficient - osvobozená plněn

• (neregistrovaný)

23. 1. 2012 7:27

V průběhu roku jsme měli 3 menší osvobozená plnění za zprostř.úvěru, které jsem vyplňovala do přiznání k DPH do ř. 50. Nyní jsem chtěla vypořádat koeficient a zjistila jsem, že jsem přijatá plnění se k tomu vztahující neuvedla do ř. 40 v kráceném odpočtu, ale do sloupce v plné výši. Problém je v tom, že já v průběhu roku nevím, které zboží se nakonec prodá na úvěr a které za hotové. Takže při evidenci FP mě ani nenapadlo krátit již z nároku na odpočet. Mám proto krátit úplně všechny přijaté faktury? (to mě přijde jako blbost, když třeba nakonec jen 3x za rok jdou na osvobozené plnění - na úvěr). Nebo dělat pokaždé, když zjistím, co se prodalo na úvěr dodatečné přiznání a přehazovat ze sloupce z plné výše do kráceného odpočtu?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2012 9:11

annonym (neregistrovaný)

Re: vypořádací koeficient - osvobozená p
      Nemám praktické zkušenosti s prodejem zboží na úvěr, ale domnívám se, že z prodeje zboží vždy odvádíte DPH na výstupu (alespoň tak je stanoveno v ZDPH, pokud jde o prodej v tuzemsku). Související náklady se zprostředkováním úvěru mohou být např. režijní náklady (PHM, papír, PC apod., ale ne samotné zboží).
      Než ale začnete něco řešit, jaký vám vyšel krátící koeficient?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).