Re: přenesení daňové povinnosti
dívala jsem na klasifikaci a tam je uvedeno, že pod 43.34.10 Z - zahrnující spadá natírání zábradlí, mžíří, je jedno kde, a také malířské a natěračské práce pro inženýrské sítě. Tudíž přenesená povinost by měla být, pokud je odběratel plátce DPH.
Pravda, nepíšou kde - ale já si pořád myslím, že pokud natírám výrobky v dílně, které se budou někde montovat, že to není stavební ani montážní práce. Kdyby to bylo na stavbě, tak samozřejmě. Ale jak píšu, teprve to budu řešit, takže asi budu muset někde zapátrat. Zatím dík i já
Dobrý den,
A opravdu si všichni myslíte, že klasifikace produkce CZ-CPA zveřejněná na webu Ministerstva financí, tj. ta, která obsahuje Z - zahrnuje a N - nezahrnuje, představuje informaci, co podléhá režimu přenesení a co ne? Mně totiž připadá, že zmíněné "Z" znamená pouze informaci, co spadá pod daný kód Cz-CPA. "N" znamená, že podobná činnost je pod jiným kódem, ale to neznamená, že i tento kód nespadá do RPDP. Čili vůbec si nemyslím, že MFCR dalo nějaký návod, co spadá a co nespadá do RPDP. Nebo se mýlím?
POkud jen natíráte, byť je to součást nějaké stavby a provádíte to jako dílenksou práci, neviděla bych to jako práci stavební. Na školení jsme to řešili se sklenářskými pracemi. Pokud někdo přinese k zasklení okno do dílny, není to stavební práce. Pokud sklenář vyjede do terénu a zasklí okno na místě, už to stavební práce je. Ale je fakt, že co školení to třeba jiný názor. Písmena Z, N ZT se opravdu vztahují jen ke klasifikaci, nemají s přenesením nic společného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
23. 1. 2012 8:46
prosím o radu, natíráme konstrukce zábradlí pro mosty a dálnice,
natíráme v hale tento materiál, který přiveze auto a po natření zase odveze, jedná se v tomto případě o přenesení? 43.34.10 Malířské a natěračské práce na inženýrských dílech? děkuji