Re: opět režim přenesení DP
takže mrknu do číselníku klasifikace CZ-CPA, pokud se tam činnost nachází, tak se fakturuje v režumu PDP?
Nechápu totiž, jak na stránkách mpsv je to rozdělení, co znamenají ty zkratky zahrnuje, nezahrnuje, tam je totiž napsáno u kódu 42.22.2 inženýrské stavby - N(nezahrnuje) - výkopové práce(43.12.12)
fakt nechápu, asi jsem úplný blbec
Musíte to brát jako číselník pro statistiku, ne pro daně. Takže když nezahrnuje, tak pod daný kod, pokud to ale má číslo 41.-43. je to stavební práce.
výkopové práce tedy nepatří pod výstavbu inženýrských sítí 42.22.2 ale patří do 43.12.12 - výkopové práce. A protože jsou ve skupině 43, jedná se o stavební práce.
Nejste blbec, chce to čas :)
dobře, takže pokud se najde činnost v CZ-CPA 41-43, tak vždy fakturovat v režumu PdP, takže pokud výkopové práce jsou pod kódem 43.12.12, tak musí být fakturování bez DPH, trošku mě ta jejich metodika zmátla. Moc děkuji za vysvětlení, jste super
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 1. 2012 13:08
přišla faktura za výkopové práce, jedná se i o bourání betonu, a nespecifikované zemní práce, ale je vyčíslena s DPH. Myslím si správně, že toto by mělo být fakturováno v režimu přenesení DP? Dívala jsem se do Aresu, že firma má živnost 439900:
Ostatní specializované stavební činnosti j. n, to se řídím tímto nebo prosím co s tím. Poradíte mi?