Re: Odpisy OA účetní a daňové na konci r
Děkuji Vám Jitko za odpověď, omlouvám se, stále v tom nemám jasno.Všechny předtím zakoupené automobily v r. 2011 jsem odepisovala od měsíce následujícího po zařazení do OM. Můj dotaz míří ke správnému stanovení výsledku hospodaření. Lze použít za rok 2011 pouze daňové odpisy a účetně začít odpisovat až od 1.1.2012? Neboť VH se upravuje o rozdíl mezi účetními a daňovými odpisy. Směrnici týkající se majetku ještě nemám vypracovanou,nějak nestíhám, fungujeme 1.rok a přiznání bude podávat daň. poradce k 30.6. Děkuji moc za příp.odpovědi
Re: Odpisy OA účetní a daňové na konci r
ano, v r. 2011 budete mít jen DO, účetní až v 1/2012
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
23. 1. 2012 13:57
Prosím o radu. Ve 12/2011 zakoupen do s.r.o. os. automobil. Nejsem si jistá s účetními odpisy. 13.12. byl automobil zapsán do registru siln.vozidel, ještě ten den jsem jej uvedla do užívání. Daňový odpis uplatním celý za rok 2011, ale jak je to s účetními odpisy? Ostatní OA ve firmě odepisuji pomocí čas.odpisů. Mám tedy rozpočítat čas. odpisy na dny a pak dát do nákladů jen účetní odpis od 13.12. - 31.12. 2011? Nevím, jestli neuvažuji špatně. Děkuji moc za každou radu.