Re: náklady příštího období
Přivezl nám ji osobně dodavatel,který s náma slavil Silvestra,ale uvěří mi to někdo? Má na ní dokonce datum vystavení 31.12. Myslíte že to mohu dát do toho prosince? Jedná se o částku dph 20.000,- -právě proto bych to i ráda v tom prosinci měla. Co myslíte?
Když si to obhájíte před FÚ, proč ne :-) Hlavně ať vám to souhlasí v přijaté poště a pokud i dodavatel má na faktuře od vás datum převzetí 31.12.2011, tak si myslím, že by to mělo projít. Ale je to dost neobvyklé, tak si raději nachystejte k doložení podpůrné argumenty.
Tak to nevím, přijatou poštu zde nikdy nikdo nevedl v evidenci a pochybuji že dodavateli na silvestra někdo potvrzoval, že jsme to převzali. Vedoucí mi řekl, že to mám prostě dát do prosince,abych snížila dph, tak je to koneckonců na jeto triko, připadá mě, že si u nás ve firmě se vším hlavu lámu pouze já. Každopádně děkuji za odpovědi.
No, ještě tam vidím jeden problém. Kdyby se jednalo o zboží, které vám bylo dodáno 31.12.2011, tak viz výše. Ale že se to týká služeb roku 2012, tak tam vidím "kalkul". Sice den DUZP je u služby dnem jejího poskytnutí ( u vás asi až od 1.1.2012) nebo dnem vystavení..., ale pokud ty služby budou poskytovány až v r.2012, tak nevidím důvod proč bylo vystaveno už v r.2011. Kdyby to aspoň toho 31.12.2011 jste uhradili jako zálohu, pak by jste si mohli odečíst DPH z DD k přijaté platbě. Myslím, že nad tímto se bude pozastavovat i FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
24. 1. 2012 9:06
prosím o kontrolu:
Fa přijatá - balíček školení a technické podpory na rok 2012 - přišla mi 31.12.2011 - zaúčtuji v roce 2011:
381/321
343/321
a v roce 2012 udělám interní doklad:
518/381
Je to správně?