Re: Příloha č.2 Vyúčtování
Ne ne já vám věřím, ale teď jsem volala na FÚ a paní mi řekla že mám Přílohu č. 2 podat tak jsem z toho taková zmatená a chtěla bych jí poslat to tvrzení co jste mi posílala (pokud můžu), ona sama také nebyla 100% přesvědčená že bych měla přílohu podat. Tak nevím co mám dělat. Myslela jsem že už to nebudu muset řešit a FÚ mě zase nedal spát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
24. 1. 2012 9:09
Dobrý den
Máme 2 cizince - Finsko a Austrálie (Australan má pas
italský,tak jsem ho přihlašovala jako Itala, aby byl
občanem EU), zaměstnaní jsou celý rok jen u nás,
Prohlášení mají podepsané, oba mají přechodné
bydliště v ČR a nevrací se dom, celý rok žijí v ČR, kdo přesně se má psát do přílohy č.2?
Já si myslím, že "Přílohu č. 2" nemusím podávat, ale na FÚ mi paní říkala že bych ji podat měla. Je tvrzení které uvádím níže správné? Podle toho bych Přílohu podávat neměla.
Poplatníky obvykle se zdržujícími na území České republiky jsou ti, kteří zde pobývají alespoň 183 dnů v příslušném kalendářním roce,
bydlištěm na území České republiky se pro účely tohoto zákona rozumí místo, kde má poplatník stálý byt za okolností, z nichž lze usuzovat na jeho úmysl trvale se v tomto bytě zdržovat. Toto Vaši zaměstnanci splňují, takže jsou poplatníky podle §2 odst.2, takže do přílohy č.2 s poplatníky podle §2 odst. 3 nepatří.
Děkuji za odpověď